�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Bavorský krém

Autor: Jürgen Lebelt
Datum vyd�n�: 26.04.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5734

Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.

Suroviny - 8 porcí
¼ mléka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
100 g cukr moučka
6 plátků bílé želetiny
0.5 l šlehačky

Postup

Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.
Nyní, stále za mírné teploty, předtím změkčenou a dobře vymačkanou želatinu, plátek po plátku vkládáme do směsi a za stálého míchámí necháme rozpustit.
Hrnec se směsí pak postavíme do mísy s ledovou vodou a stále mícháme až do doby kdy krém začne želatinovat.

Pro omáčku potřebujeme 600 g malin, které rozmělníme do kašovitého stavu a procedíme sítkem.
Možnost servisu je různorodá, kdy můžeme malinovou směs umístit na dno skleničky a její zbytek zaplnit krémem, nebo z krému lžicí oddělit kopečky, vložit na talíř a zalít omáčkou apod.
Podle libosti dozdobíme exotickým ovocem.


Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku