�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Èoko muffiny

Autor: J.Žák
Datum vyd�n�: 31.05.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5749

Vanilkový pudink uvaøte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g zmìklého másla a postupnì po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závìr pøidejte trochu rùžového potravináøského barviva a rozšlehejte, až je smìs rùžová.

85 g hoøké èokolády
350 ml horké kávy nebo horké vody
500 g cukru
330 g polohrubé mouky
150 g kakaa
2 lžièky jedlé sody
1 lžièku prášku do peèiva
1 lžièku soli
3 velká vejce
200 ml oleje
350 ml protøepaného podmáslí
2 lžièky vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)

LENTILKY Holky & Kluci

Postup:

Pøedehøejte troubu na 150 stupòù Celsia.
Nasekejte èokoládu na drobné kousky a zalijte horkou kávou (pokud muffiny pøipravujete pro dìti, místo kávy použijte horkou kávu bez kofeinu nebo horkou vodu). Mezitím si ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, prášek do peèiva, jedlou sodu a sùl. V jiné míse mixerem našlehejte vejce do pìny. Pomalu pøidejte olej, vanilkový extrakt, podmáslí a rozpuštìnou èokoládu. Pøidejte ètvrtinu suché smìsi a zamíchejte dohladka, potom další ètvrtinu a takto postupujte, až máte všechnu suchou smìs zapracovanou. Pøipravte si formièky na muffiny. Každou z nich naplòte lžící až do 2/3 objemu formièky. Peète cca 30 minut.

Rùžový pudinkový krém:

Vanilkový pudink uvaøte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g zmìklého másla a postupnì po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závìr pøidejte trochu rùžového potravináøského barviva a rozšlehejte, až je smìs rùžová.
Muffiny ozdobte krémem, rùžovými, fialovými a žlutými lentilkami. Nebo jen polejte tmavou polevou a ozdobte modrými, zelenými a žlutými lentilkami.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku