�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Amaretto hrušky s èokoládovou omáèkou |
Autor: Billo Gekko Datum vyd�n�: 11.06.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5753 |
Z bílkù ušleháme sníh, do kterého postupnì pøidáme cukr. Na závìr zašleháme škrob s octem a opatrnì (už jen ruènì) pøimícháme kokos. Pomocí lžièky si ze vzniklé smìsi utvoøíme 4 kopeèky (pusinky), které postupnì klademe na plech vyložený peèící |
Ingredience Kokosové pusinky:
1 ušlehaná šlehaèka
Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Pøidáme vodu tak, aby byly hrušky ponoøené. Pøidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnìdý cukr, skoøici, badyán a høebíèek. Hrušky uvaøíme do zmìknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek. Poté necháme vychladnout. Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehaèky, na to položíme hrušku a polijeme teplou èokoládovou omáèkou. Na závìr posypeme kokosem a ihned podáváme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |