�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Griliášová trubièka

Autor: IREX ENZYMA
Datum vyd�n�: 26.07.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5756

Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajovì se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i rùznými pøíchutìmi.

 

Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajovì se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i rùznými pøíchutìmi.
Èasto se vyrábìjí podle rozdílných receptur, tvarují dle fantazie a to nejen do trubièek. Také náplní se používá celá øada.
Aranka Roll je pøipravena tak, aby umožnila zjednodušit výrobu všech tvarù a hlavnì odstranila èasté trampoty s nevyrovnanou jakostí arašídové drti.
Slazená jádrová smìs Aranka Roll má široké spektrum využití pro výrobu trubièek, košíèkù, vlnek, šáteèkù a dalších tvarù. Dochází k významné úspoøe èasu, energie a lidské práce pøi výrobì, která je sama o sobì bezpeèná, nehrozí popálení pøi stáèení horkých korpusù.
Díky jednoduché receptuøe je odstranìna komplikovaná pøíprava jádrové hmoty.

Doporuèená receptura:

Suroviny                       Množství (g) na 100 ks
Aranka Roll                    1000
Meisterback                     200
Voda pitná                       100

Kakaová náplò:
KARINA Kakao Mix         770
Voda pitná                    452
MELLA WHIP                1340

Doporuèený technologický postup:

Základní hmota: všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké tìsto, které necháme odležet cca 2 hodiny. Pøed dalším použitím tìsto dùkladnì propracujeme a rozválíme na velmi tenký plát, který rozkrájíme na obdélníky o rozmìrech 8 x 9 cm (1 ks = 11 g). Obdélníky stáèíme na kovovou trubièku,
vzniklým spojem dáme na plech s peèícím papírem a lehce pøitlaèíme.
Kakaová náplò: smícháme KARINU Kakao Mix s vodou a necháme cca 10 minut
bobtnat. Poté tuto hmotu spojíme s vyšlehanou MELLA WHIP.
Peèení: pøi teplotì 190 °C po dobu 12 – 15 minut, otevøený odtah páry (parametry
jsou pro elektrickou sázecí pec).


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku