�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vìtrník na jiný zpùsob

Autor: Pavla Zábojníková
Datum vyd�n�: 23.08.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5757

Droždí rozetøeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké tìsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na ètverce, do støedu dáme lžièku náplnì, v rozích naøízneme a složíme do tvaru vìtrníèku.

 


400 g polohrubé mouky
250 g Hery
20 g droždí
5 lžic vlažného mléka
lžièka cukru

Náplò:
120 g mletých oøechù
100 g mletého cukru
2 lžíce mléka
mletý cukr na posypání
 

Droždí rozetøeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké tìsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na ètverce, do støedu dáme lžièku náplnì, v rozích naøízneme a složíme do tvaru vìtrníèku.

Pøíprava náplnì:
vaøíme oøechy s cukrem a mlékem, necháme vychladnout. Vìtrníèky ukládáme na plechu do støednì vyhøáté trouby.
Upeèené sypeme mletým cukrem


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku