�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Rusk velikonon bbovka |
Autor: Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz) Datum vyd�n�: 01.04.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=578 |
Na 12 kousk: 1 balek suenho drod, 120 g cukru, 125 ml vlanho mlka, petka soli, na piku noe mletho kardamomu, strouhan kra z 1/2 citronu, 3 loutky, 150 g msla, 100 g sultnek... |
Postup ppravy: Smchme drod, 10 g cukru a mlko. Nechme 15 minut vykynout. Mouku prosijeme do msy, vytlame dlek, pidme 110 g cukru, sl, kardamom, citronovu kru, loutky a mslo. Kvsek nalijeme do dlku. Ve dkladn prohnteme a nechme asi hodinu kynout. Odlome stranou trochu sultnek, kandovanho ovoce a mandl, zbytek zapracujeme do tsta. Tstem naplnme bbovkovou formu a nechme 30 minut kynout. Troubu pedehejeme na 200 C. Peeme asi 30 minut, vyklopme a nechme vychladnout. Na polevu smchme moukov cukr s citronovou vou a bbovku poteme.
Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz) | Ingredience: Na 12 kousk: 1 balek suenho drod, 120 g cukru, 125 ml vlanho mlka, petka soli, na piku noe mletho kardamomu, strouhan kra z 1/2 citronu, 3 loutky, 150 g msla, 100 g sultnek, 50 g sekanho kandovanho ovoce, 60 g sekanch mandl, 200 g moukovho cukru a 2-3 lce citronov vy na polevu
Vytisknuto dne 12.03.2025 ze serveru |