fiogf49gjkf0d
Ingredience: Na 12 kousk: 125 g msla, 100 g cukru, petka soli, strouhan kra z 1/2 citronu, 2 vejce, 120 g polohrub mouky, 1 lika kypcho prku, 1 korpus z kehkho tsta
Npl a ozdoba: 1 mandarinkov a pomeranov kompot (po 175 g), 8 pltk bl elatiny, 500 g tunho tvarohu, 2 loutky, 125 g cukru, 1 balek vanilkovho cukru, 500 ml smetany ke lehn, 2 blky, 2 lce malinovho el, 70 g marcipnov hmoty, 30 g moukovho cukru, 1/2 liky kakaa, 3 lce sekanch pistci, 2 lce moukovho cukru
Postup ppravy: Uteme mslo, cukr, sl, citronovu kru, vejce, mouku a kypc prek. Troubu pedehejeme na 200 C, Tstem naplnme vymatnou dortovou formu a peeme 25-30 minut. Vodorovn rozplme. Kompot slijeme, vu si zachytme. Namome a rozpustme elatinu. Smchme tvaroh, loutky, cukr, vanilkov cukr, citronovu vu a 4 lce ovocn vy, vmchme elatinu. Ulehme smetanu s blky a vmchme do krmu. Pidme ovoce. Korpus z kehkho tsta poteme el, navrch dme ten korpus, poteme krmem, polome vrchn dl a chladme asi 3 hodiny. Zpracujeme marcipn s moukovm cukrem, polovinu prohnteme s kakaem. Vytvarujeme zajky, umstme je na dort, ozdobme pistciemi a poprme cukrem.
Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz)