�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jak vhodn skladujeme okoldu a kakao |
Autor: Pavel Bursa Datum vyd�n�: 31.05.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=603 |
Kakao vstebv pomrn lehce vlhkost a je proto zapoteb jej uskladovat na suchm mst, nikoli ve skladitch, kde je vy vlhkost nebo v mstech kde dochz ke stdn teplot. |
Stejn jak kakao, tak i okolda, zvlt pak nebalen, nesm bt skladovna v prostoru, kam m pstup slunce. Pokud je okolda vystavena slunenm paprskm, ztrc barvu, pemnou kakaovho msla dostv ed vzhled, stv se porzn, lehce se lme a pijm zvtralou chu. m dle byla okolda vystavena slunci, tm vce ztrc sv hodnoty a je nestravitelnj. Cukrovinky, dezerty a ostatn sladkosti, kter byly vyrobeny za uit okoldy, vyaduj obdob pe jako okolda sama, zvlt v tom ppad, jedn-li se o zbo nebalen. Pralinky a podobn sladkosti jsou asto plnny ovocnmi vami, elm atd., a podlhaj lehce vnitnmu kvaen.Vystav-li se tyto sladkosti slunci i teplu, stane se, e se zbo znehodnot jako okoldy a pak pralinky puknou nsledkem kvaen npln, kter vytee. Tm vznikaj znan kody, obal se zamae, zbo ztrc vzhled, slep se a stane se neprodejn. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |