�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Desatero cukrskch ohldnut Pavlny Berzsiov 1/10

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 24.06.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=612

e jednoduchost me bt i zrove posvcena elegantnost snoubc se s lkavm chuovm obsahem, pedvdla pan Pavlna v praxi tentokrt v SO a SOU potravinskm v Brn - ernovicch na Charbulov ulici s "fialovou" podporou stejnojmenn firmy.

fiogf49gjkf0d

Viceprezidenta AKC v tchto dnech znovu prokzala cukrskmu publiku, e um nejenom (vice) prezidentovat, nbr vzt i za prci, v tomto ppad cukrskou, a zasvtit zjemce o zdokonalen se ve sladkm oboru do rznch taj blho emesla. e jednoduchost me bt i zrove posvcena elegantnost snoubc se s lkavm chuovm obsahem, pedvdla pan Pavlna v praxi tentokrt v SO a SOU potravinskm a slueb v Brn - ernovicch na Charbulov ulici.
Pan Berzsiov asistoval pi vkonu jej cukrsk osvty majitel firmy FIALA, esence, ochucovan pasty, krmy, polevy a pomcky pro cukre, kdy jeho firma dodala v tomto ppad okoldov koky rznch tvar, formy, vypichovae, okoldov koky a ozdoby, polevy, moussy,  suroviny na krmy vetn krm samch, ozdoby, dortov posypy a mnoh dal pomcky a ppravky nleejc do cukrskch dlen.

V naem desetidennm serilu pinme deset nvod jak na to, abychom lehce, sporn, elegantn a s chuovou motivac dokzali zvldnout dezerty, kdy ns pekvap neekan nvtva, i chceme ve svch cukrrnch udlat njakou "rychlovku" pro vyperkovn naeho nabdkovho sortimentu. Dodejme, e pouit tohoto druhu dezert je i velmi vhodn pi akcch vtch rozmr.


 Lehk, jednoduch dezerty z alasky, kde se nachz smchan ochucen alska s vylehanou lehakou s rznmi pchutmi typu pigna collada jahodov chut, kter v sob evokuje letn pohodu a tm i souasnou aktulnost ronho obdob, dokreslenou okoldovou romantikou v podob okoldovho mousse v koku. Svtl mousse je neochucen a je vyhrazen pro nmt cukrskho tvrce, aby jej dochutil podle sv pedstavy i aktulnho poadavku vychzejcho z chuovch pedstav zkaznka. Dezert s kiwi ozdobou je alaska s tvarohem s mrn obmnnou chut.
Jedn se o mounky, kter jsou pipravovan do jednoporcovch formiek, zajiujc vrobku pravidelnost tvaru a mounku podobu minidezertu, mohouc najt sv uplatnn na nejrznjch akc rzn velikosti, nebo pouze pro podn pi kv.


http://www.ingfiala.cz


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku