fiogf49gjkf0d
David Brendl cukr v Hotelu Corinthia Towers
narozen 31.3.1976
bydlit Karlovy Vary
len CULINARY NESTL TEAMU
David Brendl se narodil v Karlovch Varech a malebn lzesk prosted mu vtisklo do due stpek sv osobit architektury a vzneenosti kolondnch promend, kter se v souhrnu promtly do jeho vnmn svta. Nezstalo avak nikterak pouze u platonickho vjemu, jen se ji v Davidov tlm vku transformoval do vtvarnho projevu tlumoenm prostednictvm nejednoho umlecky zamenho zjmovho krouku.
Tato zbavn forma, jsouc kolou povinnmu chlapci hrou, nalezla vystn v myslu zasvtit svj pokoln vk cukrskmu oboru, jen roil vklad dtskho vku strven ve zmnnch vtvarnch mldenickch zazench.
Karlovy Vary jsou vhlasn svmi lzeskmi prameny, ale do prostoru cukrskho stediska musel mlad adept putovat do msta, je se takt vyznauje vznamnm pramenem, by trochu odlinho psoben znmho pod nzvem Urquell. Je nabledni, e je e o zpadoesk metropoli Plzni.
Po vyuen si David pidv dva roky studijn nstavby na potravinsk prmyslovce, majc ve svm kolnm rozvrhu i praxi v pivovaru Gambrinus. To e do studijn osnovy spad takt pivn degustace, nepsob jinochovi dn problmy a v tomto pedmtu pat k spnm tudism.
David pat ke generaci, kter si jet mohla vyzkouet slasti a strasti vojenskho ivota, i kdy pouze v jednoronm psoben, kter si odkroutil v Janovicch nad hlavou u enijnho vojska coby ikovatel kantjnho zabezpeen.
Po odstihnut poslednho centimetru na vojenskm metru se vrac opt do mst kde si vylapval prvn krky v pinkch svho estetickho ctn a Grandhotel Pupp byl onm gastrogigantem, kter mu nabdnul svou otevenou nru. A nejenom svtov proslul hotel, ale i tak fcukr pan Blaek, pod nm se erstv vojensk vyslouilec mohl vnovat specializovan cukrain, do jej mnohotvrn podoby mohl vtisknout pee svho vtvarnho ctn.
V Karlovch Varech psobil i pan Jaroslav Vclavek, majc v patronaci regionln kuchask karlovarsk tm, a jeho zkuenmu zraku neuel talent mladho cukrskho novice. A v tto part se uskutenila i Brendlova soutn premira v rakouskm Salzburku s individulnm astnickm ocennm, ale i zrove s pspvkem ke stbrnmu postu v kolektivn souti.
Od jedn soute vedla cesta ke druh a zaaly pichzet i vt spchy. Tm prvnm velkm bylo zlato v Norimberku v nrodnm men sil a nsledn bronz v mezinrodn souti v Basileji. Tent kov zdobil Davidovu hru i v Luzernu a sbrka, v t dob ji kovanho soutka, byla zavrena zlatou medail v nmeckm Stuttgartu.
Do sbrky spch Davida Brendla pat souhrn soutn a profesn innosti v podob ocenn Bronzovho du Magdaleny Dobromily Rettigov.
Kad sout se stvala pro cukrskho skoromistra inspirac a odhalenm opony scny novch poznatk a dalm stupnkem vstupu k vrcholm tvrho cukrskho umu.
Postupn prbh Davidovy tvorby ukazoval, e jeho cukrskou parketou je prce s okoldou a pednost jeho tvrho pednesu je veobecn lad jednotlivch detail v harmonick celek, pi nm tvrce bere v potaz i tvar a vzhled stolu, ktermu pizpsobuje tal a dal nleitosti majc spojitost se soutnm vrobkem.
Doma zanalo bt Davidovi pojednou tsno a lkalo jej zahranin poznn, jeho lkavmu hlasu po krtkm rozmlen neodolal. Kamardem vylapan cesta do bavorskho Guendlkofenu doznala i poslze Brendlovu lpj ve smru jeho touhy za poznnm jak se s cukrainou dok popasovat kolegov na druh stran zpadn hranice.
e bv vude dobe a doma nejlpe, si na vlastn ki odzkouel po dobu dvou rok i esk cukr, kdy se poslze s objemnm rancem zkuenost dobrch i mn dobrch - po nvratu do sv domoviny pokouel postavit na vlastn nohy ve mst Loket.
Le prostorov problmy nasmrovaly dal cukrsk chod mladho Brendla pmo do hlavnho msta. Seznmen se s matikou Prahou posvtil pracovnm psobenm ve dvou restauracch, a zakotvil v proslul Corinthii Towers, kde nael nov psobit pod vedenm zkuenho a spnho cukrskho mistra fcukre Vladimra Krofty, co bylo dalm obohacenm Davidovch ji dosti obshlch poznatk.
Cukrova vyprofilovan profesn zdatnost se jednoho dnestala doporuujc referenc do sestavy CULINARY NESTL TMU, v dob kdy pan Vclavek hledal vhodnho adepta pro obsazen cukrskho postu.
A tak krom kadodenn hotelov cukrainy se ivot cukre Brendla obohatil i o tmov povinnosti v drustvu firmy Nestl, kter bude bojovat o kulinsk pocty na gastronomick olympid v nmeckm Erfurtu.
Co dl? To je budouc dilema Davida Brendla, ve volnm ase amatrskho herce, jen rd bav lidi kolem sebe. V souasnosti pedevm dobe zabojovat za svj tm na olympid. Potom by mon nebylo patn podvat se trochu dl po svt a okoukat jak to dlaj i jinde. Ale to u bude vsledek shody ivotnch pochod a nhod, kter budou smrovat Davidovy kroky, vme, ve smru dalho zkvalitnn jeho cukrskho umu.
Fotodokumentace z akce: GENERLN ZKOUKA CULINARY NESTL TEAMU
Ovocn dort
Karamelov dort
okoldov dort
Plato okoldovch joure bonbon
plnnch pistciovou, jahodovou, citronovou, nugtovou npln a Grand Marniere likrem