�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vzpll ohe 21. kuchask olympidy IKA 2004 |
Autor: J.P.Vtrnk Datum vyd�n�: 23.10.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=654 |
V hlavnm mst nmeckho spolkovho kraje Thringen, Erfurtu byla zahjena 21. olympida kuchaskho a cukrskho umn. Absolutnm vtzem 21. olympijskho kulinskho umn se stalo nrodn drustvo vdska. |
V hlavnm mst nmeckho spolkovho kraje Thringen v Erfurtu, byla zahjena 21. olympida kuchaskho a cukrskho umn. Pehldky kulinskho umu se zastnilo 1100 kucha z 36 zem, 32 nrodnch drustev, 16 juniorskch nrodnch tm, 12 tmu ozbrojench sloek, 9 cukrskch tm, 8 spoleenskho stravovn, 60 regionlnch drustev a pes 300 jednotlivc. Absolutnm vtzem 21. olympijskho kulinskho umn se stalo nrodn drustvo vdska.
eskou republiku reprezentovaly seniorsk a juniorsk nrodn tm R. V souti nrodnch drustev, zskal seniorsk nrodn tm R ve tyech kategorich dv bronzov, jednu stbrnou medaili a diplom. Celkov se umstil na 18. mst se ziskem 366,66 bod z 32 zastnnch tm. Juniorsk nrodn tm ve tech bodovanch kategorich zskal ve studen, tepl kuchyni a v kuchaskm studiu 3 stbrn medaile. Celkov se umstil na 8. mst se ziskem 392,8 bod z 16 soutcch. Regionln tm Nestl Culinery Team se stal nejspnj z eskch tm sv kategorie a zskal ti bronzov medaile a v souhrnnm hodnocen obdrel bronzovou medaili. PRASK REGIONLN TM zskal jeden bronz, jedno stbro a diplom a v celkovm hodnocen zskal bronzovou medaili. GRAND HOTEL PUPP zskal 2x diplom a jeden bronz. Jeho psoben bylo celkov ohodnoceno diplomem. Umstil se celkov na 48. mst se ziskem 471,09 bod. V jednotlivcch se stal ve sv kategorii olympijskm vtzem Ludk Prochzka z tmu Nestl Culinary Teamu, a to ji podruh v historii jeho olympijskch start. V kategorii D1 zskala stbrnou a bronzovou medaili umleck cukrka Mirka Slavkov z Nestl Culinary Teamu, kter se ziskem dvou drahch kov zaadila na druh msto nejspnjch eskch reprezentant leton olympidy v kategorii jednotlivc.
V kategorii D2 umleck cukrstv, zskala bronzovou medaili umleck cukrka Marie Kuerov z SO,SOU a OU Bzenec. V kategorii A zskal bronzovou medaili Oldich Pitra - provozovatel restaurace Sport hotel - pekrna v Suici - tvorba v rozpracovn V kolegiu rozhodch psobil poprv v historii gastronomick olympidy esk komisa Milan Sahnek.
Nrodn tmy mly personln sloen ty kucha, jednoho cukre a jednoho manaera. Drustva soutila ve tyech kategorich a souet dosaench bod v kad z nich uroval olympijskho vtze v kategorich. Tm s nejvym potem bod ze vech kategori se stal absolutnm vtzem kuchask olympidy. Kategorie A - kuchask umn -
Hodnotc kritria: Vzhled, pokrokovost, pehlednost, profesn pprava, uspodn, servis. Kategorie B - kuchask umn -
Kategorie C- patisserie/jemn pekastv
Hodnotc kritria: viz. kategorie Kategorie R - nrodn restaurace V tto kategorii reprezentovaly nrodn tmy speciality svch zem.
Hodnotc kritria: viz. kategorie + chu Nrodn drustva - junioi Tm sestval z peovatele kapitna a ze ty astnk. Drustvo s nejvym potem bod ze t sout obdrelo titul Olympijsk vtz nrodnch drustev junior IKA 2004. Soutilo se v tepl kuchyni, kuchaskm studiu a ve studen mse. Tepl kuchyn
Hodnotc kritria: uspodn pokrm, istota, profesn uspodn pracovnho prosted, doasnost v provdn kon. Kuchask studio Menu pro 2 osoby Hodnotc kritria: podek a istota, pracovn technika, chu, dodren asovho limitu, prezentace a pokrokovost. Studen msa
Hodnotc kritria: prezentace a pokrokovost, uspodn, odborn proveden, pehlednost, servis
Skldaj se z kapitna, t kucha a cukre. Drustva sout v jednom dnu ve tech kategorich v potu 15 tm. Tm s nejvym bodovm ohodnocenm je ocenn jako Pohrov vtz IKA 2004 Kategorie A - Kuchask umn - Hodnotc kritria: prezentace, pokrokovost, pehlednost, profesn pprava, uspodn, servis. Kategorie B - kuchask umn -
Hodnotc kritria: viz. kategorie A Kategorie C patisserie/jemn peivo
Hodnotc kritria: viz. kategorie A
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |