�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Pravý MEDOVNÍK |
Autor: Jana.Q Datum vyd�n�: 05.01.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=659 |
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to pøeklad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý. |
Tìsto: 100g másla, 2 velké lžíce medu, 250 g cukru, 1 malá lžièka octa, 1velká lžíce sody, 2 vejce, sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak pøidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Smìs dáme na oheò za stálého míchání pøidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pìna a ta smìs se pøemìní do hnìdé barvy, pak to hned odstavíte. Po èásteèném, vychladnutí pøidáme 700g mouky (tady je háèek v receptu není jaké, jen, že má být jakostní, já to udìlala pùl na pùl hla+polo).Tìsto pak pøikryjeme a necháme hodinu odstát ne teplém místì. Po hodinì z nìj vytvoøíme 7-8 kulièek. Každou kulièku vyválíme , až bude moc tenká a dáme ji péci. Krém: 200g másla, 1 konzerva Salka, nepovinné : vlašké oøechy, 100g koòaku. Salko 3 hodiny vaøíme zcela ponoøené ve vodì, ty tøi hodiny jsou dùležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout . (vznikne tuhá hnìdá hmota) Vyklopíme a smícháme s máslem , mixerem.Až vzniknje homogenní hmota, pak mùžeme pøidat nepovinné suroviny. Na úpovrch dortu nastrouháme jednu placku testa(prý se muže smíchat s oøechy èi neinstantním kakaem) | Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to pøeklad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |