�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
prava jablek |
Autor: Radim ez Datum vyd�n�: 16.11.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=667 |
Znte jist ten okamik kdy, za dlouhho zimnho veera Vs a Vaeblzk hon mlsn a vy nevte co by se dalo jet zbodnout. Tak tedy na to tu nco mm. |
Peji Vm dobr den, nedvno jsem si peetl V recept na dort zvan Medovnk. Rd si na nj obas zajdu do cukrrny, velice mi chutn. Protoe jsem z oboru gastronomie a mm rd sladk, zajmal jsem se o to jak se pipravuje. Na opltku Vm zaslm jednoduch recept na pravu jablek. Znte jist ten okamik kdy, za dlouhho zimnho veera Vs a Vaeblzk hon mlsn a vy nevte co by se dalo jet zbodnout. Tak tedy na to tu nco mm : Vyberema si k tomu mal jablka. Odstranme z nich ze spodu "bubk" a zvrchu od stopky pomoc vykrajovtka na kuliky (nap na melouna i brambory) vykrojme jadinec, ale tak abychom jablko neprorazili skrz. Tak vznikne takov "soudek", do kterho dle chuti naplnme sms skoice krupicovho cukru, oech, rozinek, sekan okoldy a pod. Mrn zakpneme rumem, zabalme do alobalu a peeme na plechu v troub. Sms cukru a okoldy se rozpust a pkn vytvo v jablku lahodnou "viku". Pi podvn v mst bval stopky rozeveme alobal, doplnme zmrzlinou a lehanou. Msto lehaky meme polt horkm destiltem a zaplit, co nm jet vce podpo kouzlo vnonho obdob. Pokud se nm ve pkn poda, jsou nai blzc z naeho kulinskho kouzlen okouzleni. S pnm krsnho kulinskho zitku se s Vmi lou |
Vytisknuto dne 26.12.2024 ze serveru |