fiogf49gjkf0d
odborn sout
CUKR ROKU 2003/4
Martin Braun Cup
3.-5.11.2004
ve veletrnm palci v rmci VI.ronku veletruhu HORECA
fotografie >>
Vsledky
Cukr roku Martin Braun Cup 2004 - senior |
Poad |
Jmno a pjmen soutcho |
Zamstnavatel |
1. |
LINDA PROCHZKOV |
Obecn dm, Francouzsk restaurace |
2. |
LUK SKLA |
Hotel InterContinental Praha |
3. |
DAVID BRENDL |
Hotel Corinthia Towers |
4. |
MARTIN KOBL͎EK |
Hotel InterContinental Praha |
5. |
JOSEF VCH |
Restaurant Flambe |
Cukr roku Martin Braun Cup 2004 - junior |
Poad |
Jmno a pjmen soutcho |
Zamstnavatel / kola |
1. |
MATJ TPNEK |
SPV pi Hotelu InterContinental Praha |
2. |
JAROSLAVA LIVINSK |
SOU potravinsk a slueb Klatovy |
3. |
VENDULA STRNSK |
SOU Jesenk |
4. |
MARCELA VALENTOV |
SOU potravinstv a slueb Klatovy |
5. |
VERONIKA BRABENCOV |
SO obchodu a slueb a SOU Teb |
Zkladn informace
Asociace kucha a cukr R pod ji od roku 1996 prestin cukrskou sout Cukr roku Martin Braun Cup, a to ve spoluprci s nmeckou firmou Martin Braun Backmittel und Essenzen KG, kter je zrove patronem soute.
Finle Cukre roku 2003/2004 bude probhat od 3. do 5. listopadu 2004 v rmci VI. veletrhu pro hotelnictv a gastronomii HORECA ve Veletrnm palci v Praze. Sout se kon kad dva roky, tzn. e letos pjde ji o pt ronk.
Sout je vypsna pro dv kategorie, senioi a junioi. V prvnm kole zaslali soutc krom pihlky tak fotografii svch vrobk, technologick postup a receptury pod pseudonymem organiztorovi soute. Odborn hodnotc porota pot z kad kategorie anonymn vybrala ty nejlep, kter zrove splovaly vechna stanoven kriteria.
Podmnky asti v souti Cukr roku
Kategorie 1 Junioi:
Tato kategorie je otevena vem, kte se u nebo absolvovali uebn obor cukr/cukrka nebo odbornou gastronomickou kolu a v roce 2004 nepekroili vkovou hranici 21 let.
Kategorie 2 Senioi:
Tato kategorie je otevena vem, kte spn absolvovali uebn obor cukr/cukrka nebo odbornou gastronomickou kolu.
Dal podmnky jsou pro ob kategorie stejn.
Soutn poadavky
Kategorie Junioi:
-
vroba t druh studench jednoporcovch restauranch mounk
-
zhotoven slavnostnho porcovatelnho dortu bez omezen tvaru, minimln poet porc 12, hmotnost jedn porce max.150g
Kategorie Senioi:
Podmnkou asti v souti je pout v obou zadnch nejmn ti druhy surovin z vrobnho sortimentu firmy Martin Braun KG, kter v esk republice jako vhradn zstupce nabz firma ing. Jaroslav Fiala. Jedn se o suroviny modern a progresivn, nebo clem firmy je krom jinho i vchovn psoben v oblasti konzumace sladkost. Jde pedevm o omezovn tunch mounk a naopak o vyuvn novch ppravk jako nap. odlehench surovin.
Finle soute se zastn deset soutcch, pt z kad kategorie. V prbhu t soutnch dn se tchto deset cukr pedstav ve dvou tyhodinovch soutnch blocch. Vsledky jejich prce posoud dv hodnotc komise technick a degustan, kter jsou sloeny z pednch odbornk gastronomie. Draz je pi hodnocen kladen nejen na vzhled, ale zejmna na chuovou vyvenost a kvalitu vrobk. Degustan porota proto udluje dvojnsobn poet bod ne porota technick. Zpsob hodnocen a posuzovan kritria odpovdaj mezinrodnch pravidlm.
Sloen hodnotcch komis
Technick komise:
-
Frantiek Buchal soukrom podnikatel, len pedstavenstva Prask a stedoesk poboky AKC R.
-
David Trd zamstnanec firmy Fiala a f cukr v hotelu International Brno
-
Pavla Babukov Hotel BOBI centrum Brno
Degustan komise:
-
Vladimr Krofta f cukr Hotelu Corinthia Towers a vtz soute O cukre roku MARTIN BRAUN CUP
-
Sylvie Sulansk fkuchaka Francouzsk rest. Obecnho domu
-
Detlef Leonenko - zstupce firmy Martin Braun KG a odborn cukr
Stac komise:
Soutc:
Kategorie Junior
-
Veronika Brabencov SO obchodu a slueb a SOU Teb
-
Jaroslava Livinsk SOU Jesenk
-
Marcela Valentov SOU potravinstv a slueb Klatovy
-
Matj tpnek SPV pi Hotelu InterContinental Praha
-
Vendula Strnsk SOU Jesenk
Kategorie Senior
-
Josef Vch restaurant Flambe
-
David Brendl Hotel Corinthia Towers
-
Linda Prochzkov Obecn dm, Francouzsk restaurace
-
Luk Skla Hotel InterContinental Praha
-
Martin Koblek - Hotel InterContinental Praha
Spolu se sout bude ve spoluprci se Stediskem praktickho vyuovn hotelu InterContinental Praha provozovna mal kavrna. Nvtvnci soute a vstavy HORECA tedy budou mt monost v kavrn ochutnat zkusky odpovdajc svtovmu modernmu trendu v cukrskm oboru.
Mezi hlavn cle Cukre roku pat snaha maximln se piblit podmnkm, kter jsou platn na velkch svtovch gastronomickch soutch. Jde zejmna o to, aby soutc ztratili trmu ped publikem, nauili se pracovat rychle, kvalitn a ist a aby dokzali vyut nejmodernj suroviny a technologick postupy vroby.
Souasn si tato sout klade za cl piblit co nejvce cukrsk emeslo odborn i laick veejnosti, aby se cukrain u ns dostalo takovho uznn a ohodnocen, jak m vude jinde ve svt a jak j prvem nle.
zdroj: www.akc.cz