�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Obalované hvìzdièky - vánoèní recept |
Autor: reed Datum vyd�n�: 15.12.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=675 |
Do mouky smíchané se skoøicí nastrouháme ztužený tuk, pøidáme smetanu, rychle vypracujeme tìsto, necháme nejménì hodinu v chladnièce odpoèinout a poté z nìj vyválíme plát silný 3 mm. |
Postup: Do mouky smíchané se skoøicí nastrouháme ztužený tuk, pøidáme smetanu, rychle vypracujeme tìsto, necháme nejménì hodinu v chladnièce odpoèinout a poté z nìj vyválíme plát silný 3 mm. Tvoøítkem vykrajujeme z plátu tìsta hvìzdièky, pøeneseme je na plech slabì potøený tukem a v mírnì vyhøáté troubì upeèeme dorùžova. Teplé hvìzdièky obalíme ve smìsi mouèkového a skoøicového cukru. | Suroviny: 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, kostku ztuženého tuku, na špièku nože mleté skoøice, hladkou mouku na posypání válu, tuk na potøení plechu, mouèkový a skoøicový cukr na obalení hvìzdièek.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |