�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Obalované hvìzdièky - vánoèní recept

Autor: reed
Datum vyd�n�: 15.12.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=675

Do mouky smíchané se skoøicí nastrouháme ztužený tuk, pøidáme smetanu, rychle vypracujeme tìsto, necháme nejménì hodinu v chladnièce odpoèinout a poté z nìj vyválíme plát silný 3 mm.

fiogf49gjkf0d
Suroviny: 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, kostku ztuženého tuku, na špièku nože mleté skoøice, hladkou mouku na posypání válu, tuk na potøení plechu, mouèkový a skoøicový cukr na obalení hvìzdièek.

Postup:
Do mouky smíchané se skoøicí nastrouháme ztužený tuk, pøidáme smetanu, rychle vypracujeme tìsto, necháme nejménì hodinu v chladnièce odpoèinout a poté z nìj vyválíme plát silný 3 mm. Tvoøítkem vykrajujeme z plátu tìsta hvìzdièky, pøeneseme je na plech slabì potøený tukem a v mírnì vyhøáté troubì upeèeme dorùžova. Teplé hvìzdièky obalíme ve smìsi mouèkového a skoøicového cukru.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku