�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahodov dort

Autor: red.
Datum vyd�n�: 08.12.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6784

Ale tento zpsob proveden m skal v tom, e prv tato st ovoce podlh jeho ryclmu oschn. Proto takto zvolen zpsob ppravy, by efektivn, nen vhodn na del dobu skladovn a je uren spe pro rychlej konzumaci.

Jahodový (rovn ovocný) dort je moné provádt na vícero zpsob. Závrený výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní ást ovoce vynívat, co zpsobuje zajímavý estetický efekt. Ale tento zpsob provedení má úskalí v tom, e práv tato ást ovoce  podléhá jeho ryclému osýchání nebo dokonce hnilob. Proto takto zvolený zpsob pípravy, by efektivní, není vhodný na delší dobu skladování a je uren spíše pro rychlejší konzumaci.

 

Suroviny
    4 vejce
200 g cukr pískový
200 g mouka hladká
300 g jahody zahradní
    2 líce marmeláda jahodová
 0.5 l puding
300 g šlehaka
    1 sáek ztuova

Korpus
Cukr a vejce vyšleháme do pny a postupn pidáváme mouku.
Upeeme pi teplot 180 °C po dobu asi 20 minut.

Pudingový krém
Uvaený puding smícháme se šlehakou.  Pidáme ztuova.

 

Postup

1 - zhotovíme piškotový korpus, který po vychladnutí rozízneme a pomaeme marmeládou.
2 - pipravený krém rozeteme na korpus
3 - vloíme zpt do formy a na povrch rozloíme pipravené jahody
4 - zalijeme agarem a necháme asi 2 hodiny zatuhnout
5 - po zatuhnutí vyjmeme z formy a boky pomaeme šlehakou
6 - vyjmeme z formy, pomaeme okraje korpusu šlehakou a obsypeme libovolným posypem   
      (kokos, oechy, strouhaná okoláda atd.)
7 - dort nakrájíme na libovolné ásti.



Vytisknuto dne 27.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku