�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánioèní oválek

Autor: red.
Datum vyd�n�: 21.12.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6796

Všechny oválky vložíme na plech a polijeme horkým sirupem, tak aby byl polit celý obvod všech oválkù. Poté oválky rovnomìrnì posypeme zbylými oøechy. Pøed další manipulací necháme zcela zchladnout.

Suroviny
3 kávové hrnky olivového oleje (dále jen hrnek)
1 hrnek másla
2 hrnky piva
1 PL skoøice
1 PL høebíèku (mletého)
1 pomeranèová kùra (nastrouhaná)
2 hrnky cukru mletého
2 kg mouky polohrubé
1 PL natronu ((hydroxid sodný)
1 PL prášku do peèiva
2 ÈL soli
500 g sekaných vlašských oøechù
----------------------------------
3 hrnky cukru krupice
3 hrnky medu
2 hrnky vody

Postup
Olej, máslo (mìkké), pivo, skoøici, høebíèek, kùru,  a mletého cukru vložíme do mísy a dobøe promícháme.   Pøidáme trochu mouky, natron, prášek do peèiva,  sùl a promícháme.
Postupnì vsypáváme zbytek mouky a zpracováváme až do vytvoøení  pevného tìsta.
Pøeneseme èást tìsta na vál, rozválíme do rozmìru (asi) dlanì o síle asi 1 -1.5 cm, položíme vrstvu oøechù (necelý 1 cm) a tìsto vytvarujeme do tvaru oválku (viz obr.)
Peèeme v pøedehøáté troubì na 180 °C asi 30 minut.

Sirup
Cukr (krupice), med a vodu necháme v hrnci povaøit do doby,  než se med stane tekutý.
Všechny oválky vložíme na plech a polijeme horkým sirupem, tak aby byl polit celý obvod všech oválkù. Poté oválky rovnomìrnì posypeme zbylými oøechy. Pøed další manipulací necháme zcela zchladnout.


Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku