�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Orientln medov kole, tyinky |
Autor: Radim ez Datum vyd�n�: 31.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=68 |
Mandlov medov tyinky, medov kole mal, medov kole lehk. |
Mandlov medov tyinky20 dkg medu slab zaht, 2 vejce, 10 dkg cukru, na piku noe amonia, 25 dkg celch mandl nebo oech a mouky tolik a vznikne hust tsto. Tsto se nech asi 1 hodinu odpoinout, vyvl se na tlouku asi 1 cm a 10 cm e. Ostrm noem se eou tyinky asi pl cm irok a peou se na stedn teplot. Medov kole mal1/4 kg medu, 6-7 vajec se leh na ohni a podn zpn (ne pli hork). Pak sejmeme z ohn a lehme do vlana. Pidme 1/4 kg mouky (pl penin, pl kukuin). Kolky se drezruj na voskov plech, posypou se sekanmi oechy, nechaj v surnch dobe oschnout a v mrn teplot se peou. Medov kole lehk1/4 kg medu, 20 dkg cukru, 4 loutky, 1/4 litru vody, 1 dkg amonia, trochu rozsekan pomeranov kry a skoice. Udl se hust tsto a ihned se vyvl a zvenou teplotou pee. Jet tepl se pete vodovou glazurou a druh den libovoln krj. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |