�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Italské cukrářské umění

Autor: Elisio Tonti
Datum vyd�n�: 28.01.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6808

Svaříme smetanu do vykypění a vmícháme čokoládu. Potom přidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplň, přidáme více čokolády. Po předchozím nalití kávové náplně do skořepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky.

 

ŠAFRÁNOVÁ NÁPLŇ 

Suroviny:
230 g smetany
1,5 g šafránu
 40 g glukózy
600 g bílé čokolády
 40 g rostlinného tuku v kouscích
Postup:
Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Stříkáme hladkou trubičkou do tvaru kopečků a druhý den se vytvaruje do kuliček a máčíme v čokoládě nebo v kakau.


IRSKÁ NÁPLŇ (do skořepin)

 - kávová náplň -
Suroviny:
170 g smetany
350 g tmavé čokolády
 4 g instantní kávy
Postup: Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Vzniklou hmotu nalijeme do poloviny skořepiny. Tu buďto zakoupíme v podobě truffees (trýfa) nebo vyrobíme ve tvaru skořepiny na běžné čokoládové bonbony.

 - náplň whisky -
Suroviny:
140 g smetany
350 g tmavé čokolády
 70 g whisky
Postup: Svaříme smetanu do vykypění a vmícháme čokoládu. Potom přidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplň, přidáme více čokolády. Po předchozím nalití kávové náplně do skořepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky. Dosáhneme dvoubarevného provedení i dvojité chutě.


 ARABESKY

 Suroviny:
 80 g pektinu
 200 g cukru
 900 g ovocného protlaku
 140 g cukru
 600 g vody
1200 g cukru
 700 g glukózy
 20 g kyseliny citronové

 Postup:
 a) Ve vodě promícháme ovocný protlak se 140 g cukru.
 b) Promícháme pektin s 200 g cukru .
 c) Smícháme 1 260 g cukru s glukózou.
 d) Vzájemně smícháme hmoty a,b,c a vaříme na 106 oC. Přimícháme 20 g  kyseliny citrónové.  Trychtýřem lijeme do do silikonových forem. Obalíme v krystalovém  cukru nebo máčíme v čokoládě.


 FLORENTINKY

 Suroviny :
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g másla
 200 g pomerančové kůry
 300 g mandlí (loupané - plátkové)


 Postup:
 a) Cukr, med a smetanu svaříme na 125 0C. Přidáme máslo, na jemno  nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
 b) Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na  silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
 c) Pečeme - sušíme do zlatova při 180 0C.


Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku