�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Italské cukráøské umìní

Autor: Elisio Tonti
Datum vyd�n�: 28.01.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6808

Svaøíme smetanu do vykypìní a vmícháme èokoládu. Potom pøidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplò, pøidáme více èokolády. Po pøedchozím nalití kávové náplnì do skoøepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky.

 

ŠAFRÁNOVÁ NÁPLÒ 

Suroviny:
230 g smetany
1,5 g šafránu
 40 g glukózy
600 g bílé èokolády
 40 g rostlinného tuku v kouscích
Postup:
Svaøíme smetanu do vykypìní a pøidáme ostatní suroviny. Støíkáme hladkou trubièkou do tvaru kopeèkù a druhý den se vytvaruje do kulièek a máèíme v èokoládì nebo v kakau.


IRSKÁ NÁPLÒ (do skoøepin)

 - kávová náplò -
Suroviny:
170 g smetany
350 g tmavé èokolády
 4 g instantní kávy
Postup: Svaøíme smetanu do vykypìní a pøidáme ostatní suroviny. Vzniklou hmotu nalijeme do poloviny skoøepiny. Tu buïto zakoupíme v podobì truffees (trýfa) nebo vyrobíme ve tvaru skoøepiny na bìžné èokoládové bonbony.

 - náplò whisky -
Suroviny:
140 g smetany
350 g tmavé èokolády
 70 g whisky
Postup: Svaøíme smetanu do vykypìní a vmícháme èokoládu. Potom pøidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplò, pøidáme více èokolády. Po pøedchozím nalití kávové náplnì do skoøepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky. Dosáhneme dvoubarevného provedení i dvojité chutì.


 ARABESKY

 Suroviny:
 80 g pektinu
 200 g cukru
 900 g ovocného protlaku
 140 g cukru
 600 g vody
1200 g cukru
 700 g glukózy
 20 g kyseliny citronové

 Postup:
 a) Ve vodì promícháme ovocný protlak se 140 g cukru.
 b) Promícháme pektin s 200 g cukru .
 c) Smícháme 1 260 g cukru s glukózou.
 d) Vzájemnì smícháme hmoty a,b,c a vaøíme na 106 oC. Pøimícháme 20 g  kyseliny citrónové.  Trychtýøem lijeme do do silikonových forem. Obalíme v krystalovém  cukru nebo máèíme v èokoládì.


 FLORENTINKY

 Suroviny :
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g másla
 200 g pomeranèové kùry
 300 g mandlí (loupané - plátkové)


 Postup:
 a) Cukr, med a smetanu svaøíme na 125 0C. Pøidáme máslo, na jemno  nakrájenou pomeranèovou kùru a mandle. Vše promícháme.
 b) Vzniklou hmotu navlhèenými prsty tvarujeme do tvaru placièek na  silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
 c) Peèeme - sušíme do zlatova pøi 180 0C.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku