�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
GASTRO JUNIOR 2005 - 11. ronk (propozice) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Autor: AKC R Datum vyd�n�: 21.01.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=695 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Ven trenrky a treni, mil kolegyn a kolegov jmnem svm a jmnem Asociace kucha a cukr esk republiky vm dkuji za desetiletou spoluprci pi kulinsk souti mladch talentovanch odbornk GASTRO JUNIOR NOWACO CUP | ||||||||||||||||||||||||||||||||
DKUJI VM ZA DESETILETOU SPOLUPRCI Ven trenrky a treni, mil kolegyn a kolegov jmnem svm a jmnem Asociace kucha a cukr esk republiky vm dkuji za desetiletou spoluprci pi kulinsk souti mladch talentovanch odbornk GASTRO JUNIOR NOWACO CUP. Dky Vm se kulinsk umn posunulo za deset rok o veliknsk krok dopedu. Vae prce je vidt v restauracch a jdelnch po cel R. Mon jste mnohokrt pi ncvicch pochybovali o smyslu Va prce, mon jste mnohokrt po vyhlen balili kufry a kali, e u nikdy nebudete nikoho pipravovat a soutit. V kadoron nvrat je vak vdy velkm potenm pro gastronomii a urit i pro Vs samotn. Vae odhodln je pro Vs vdy uritou vzvou, protoe se sami muste pihlaovat do kulinskch kurz, kupovat nov knihy a bojovat o penze s ekonomy kol. Z mch zkuenost velmi dobe vm, e Vai editel Vm dr palce a ekaj a pijdete, e chcete soutit. Jsou pipraveni Vm poskytnout prostor a penze, proto nevhejte znovu a znovu vstupovat do novch ronk a ikovn vthnte nov kolegy do na spolen hry. Tm se na spoluprci v novm desetilet a peji Vm mnoho odhodln a kulinskch npad. V optimisticky naladn kolega Zdenk Hladk.
TRNUJME S CHUT Mnohokrt jsem slyel od trenr nky, kolik as zabere trnink, kolik asu mus vnovat sestav a pprav finlnho vrobku. Samozejm, e maj pravdu, vdy kad legrace nco stoj. Podvejme se vak na ve jmenovan momenty z jinho hlu, dleit je vstoupit do cel soute srdcem s velkou chut a nelitovat investovanho asu. Umn je penst svoje naden na skupinku soutcch a pokud mono oslovit k pprav jako Vae asistenty studenty nebo absolventy, kte ji sout spn absolvovali. V nkterch kolch vznikly celoron psobc soutn krouky, kter se na spolen tvr hodiny moc t. Dleitm momentem pi trninku je pprava a degustace pokrm a mounk pro vt skupinu host nap. ve koln jdeln. Je dleit pomoc anketnch lstk shromdit nzory a podle nich vrobek vylepovat. Dalm dleitm momentem pi ncviku je etnost. Ti nejlep kaj, e zkouej ped sout a ticetkrt. kaj, e si pipravuj rzn prosted, aby je nic nepekvapilo. Tud trnujme s chut a Vae radost bude nsledovat.
PRAHA U DLOUHO NEVYHRV V prvnch roncch jsem mnohokrt slyel Praha to m pedplacen. Ten kdo se pozorn kouk, tak dobe v, e u nkolik rok tomu tak nen. V poslednch letech se ukazuje stle vc, e v cel R jsou vborn treni, kte velmi dobe vd o vech novch trendech a umj svoje svence pipravit na bednu. Tento trend je pro Prahu mon nepjemn, ale pro vechny ostatn jde o velk povzbuzen do dalch ronk. Proto se opete do ppravy s co nejvtm elnem a mon to budete prv Vy, kdo uke Praze zda. A vte tomu, e pedplacen to nem nikdo.
NOV TV REGIONLNCH KOL Tato kulinsk sout si ji zskala svoje uznn a vstupuje v letonm roce do 11. ronku. Po deseti letech pichz Asociace kucha a cukr R s novmi pravami regionlnch kol. Regionln kola budou koprovat s eskm ndechem evropsk soute, kter vnmaj rychl ivotn styl a jdou vstc vem pnm a poadavkm. Sout nebude mt centrln zahjen ani ukonen, tud soutc i treni mohou zstat na souti pouze v jejich soutn den. Kad soutn den bude mt svoje vlastn zahjen, nsledn psemnou ppravu, rozlosovn poad a vlastn sout. Na zvr dne bude vdy vyhlen vsledk, pedn ocenn a medail. Kad den budou mt soutc odlin tajn suroviny, z nich minimln jednu mus pout. Vsledky vech soutnch dn budou zveejnny na webovch strnkch AKC R operativn po skonen poslednho soutnho dne, s tm souvis i celkov poad regionlnho kola.
DV REGIONLN KOLA ANEB VCHOD A ZPAD V jedenctm ronku bude R rozdlena na tzv. vchod a zpad a kad oblast bude mt svoje regionln kolo. Regionln kola budou zanat ji ve tvrtek a podle potu pihlench mohou trvat a do nedle. Pesn zadn soutnch kol a informace od organiztor me kad zjemce zskat na ne uvedench adresch. Postup do finlovho kola v Brn si musej soutc tud vybojovat ve dvou regionlnch kolech, kter se uskuten kad rok ve vybranch prestinch gastronomickch kolch. Do Brna bude postupovat z kadho regionlnho kola a v kadm oboru 15 nejlepch soutcch.
REGIONLN KOLA DATUM: 2. 4. prosince 2004 FINLOV KOLO DATUM: 1. 3. bezna 2005 Finlov kolo
VYSOK CENA VSTUPNCH SUROVIN NEN POUKZKOU NA ZLATO Opak je pravdou. Pi detailnm przkumu eskho pohostinstv zjistme, e v dnen dob vtz cenov ni pokrmy, host dnes nejsou ochotni dt za jdlo nadstandardn penze. Proto je velmi dleit, aby hostm chutnalo, nm zajmavm je pekvapilo a to ve za rozumnou cenu. Jedin tak pijme host novho tiscilet na nabdku. Proto pouvejme kvalitn suroviny z esk produkce a souasn zaazujme suroviny, kter jsou nutrin bohat a modern. V neposledn ad je pro spch dleit tepeln prava surovin a jejich oeten.
ZSTVME V RELNM IVOT, NEVYM݊LME VZDUNɓ ZMKY Kad sout m posunout bn ivot v dan innosti o krek dopedu. Maj se ukzat nov nmty a mylenky soutcch. Je tomu podobn i v kulinskm umn jako pi mdnch pehldkch. Kulinsk molo v tto prestin souti za deset rok ukzalo mnoho novho, nkter recepty nebo jejich dl nmty meme vidt v restauracch po cel R. Z desetilet zkuenosti dobe vm, e soutn recepty se nesmj moc odpoutat od bnho ivota, protoe vrobek i kdyby byl sebevc modern a kuchai a cukri ho nepijali, tak stejnou rychlost jakou do soute vstoupil, tak odejde. Proto jsme se rozhodli s komisai, e budeme volit dostupn zkladn a tajn suroviny, kter se daj sehnat kdekoliv a finann pli nezat rozpoet koly. A potom u je pouze na soutcch a jejich trenrech s jakou chut se pust do trnink. Ze srdce peji vem mnoho kulinskch npad a duevn pohody pi ncviku.
SOUT̎N ZKUENOST JE U KOMISA NUTNOU PODMNKOU Komisai sestavuj kad rok zadn soutnch kol, jsou jakmsi pedvojem soute a odpovdaj za Vae vthnut do soute. Pi tto souti se ji mnoho rok vyplc szet na soutn zkuenost komisa a v dalch roncch chci navc pizvat mlad komisae. Doufm, e Vs komisai v novm desetilet nezklamou. Nae spolen domluva je velmi vstcn, chceme zstat pi zemi a pi zadvn kol maximln vnmat Vae monosti. Mon budete ji tento rok pjemn pekvapeni a ocente nai vstcnost. Nebojte se s nmi diskutovat a pijt s kritikou, vdy jedin tak se meme i my komisai mnit. ESTN KOMISA SOUT̎E Ing. Zdenk Hladk ZDROJ: www.akc.cz | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |