�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Ananasový dort |
Autor: Radim Øezáè Datum vyd�n�: 31.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=73 |
Písèitý dort naplníme jemnì na žluto pøibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu. |
Písèitý dort naplníme jemnì na žluto pøibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu. Tím samým krémem natøeme celý dort. Vrch poznaèíme díly a na každou èást položíme kousek ananasu, který postøíkáme máèecí hmotou. II. Dva písèité plátky a jeden bezé naplníme ananasovým máslovým krémem, do kterého rozsekáme trochu ananasu. Tím samým krémem celý dort slabì potøeme a udìláme marcipánový okraj a do vnitøní plochy položíme plátky zavaøeného ananasu, který pak zalijeme uvaøeným agarem citonovì ochuceným. Strany dortu obložíme dokola svìtle žlutým zeleným marcipánovým plátkem a to tak, aby konce ozdobeného plátku pøesahovaly okraj dortu. III. Dva písèité a terské plátky slepíme nahøátou a rozøedìnou marcipánovou hmotou, do které pøidáme hodnì rozsekaného ananasu. Když dort náležitì ztuhne, potáhneme jej žlutým fondantem a na každý øez položíme kousek zavøeného ananasu, namoèeného v karamelovém cukru. | I.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |