�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


NESTLÉ Culinery Art Salon - 1. roèník

Autor: J.P.Vìtrník
Datum vyd�n�: 20.04.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=733

Soutìž v cukráøském a kuchaøském umìní – kuchaø, cukráø, artistika. Nová soutìž jejíž podstatou je umìlecká tvorba se zámìrem posunutí oboru do nadstandardní designové sféry pøi zachování konzumního použití výrobku.

fiogf49gjkf0d

Svìtlo svìta spatøila nová soutìž s cukráøskou a kuchaøskou tématikou jejíž podstatou je umìlecká tvorba se zámìrem posunutí oboru do nadstandardní designové sféry pøi zachování konzumního použití výrobku.
V tomto pøípadì je poøadateli „CULINERY NESTLÉ TEAM“ a generálního sponzora soutìže „Nestlé FoodServices“ ve spolupráci se Slovenským sväzom kuchárov a cukrárov realizován sílící proud jednoho smìru gastronomického vývoje, mající tendenci k nezbytné praktiènosti výrobku pøidat zároveò  i osobitý projev estetiky.
NESTLÉ Culinery Art Salon byl souèástí soutìže O Zlatú kuchárskú èiapku NESTLÉ a podrobnou reportáž se zamìøením na vítìze a jejich produkty jsme pøinesli ve stejnojmenném èlánku na stránkách tohoto odborného portálu, jehož obsah je též zamìøen na kuchaøskou soutìžní tvorbu.
Pro dnešek jsme se zamìøili na soutìžící a jejich výrobky na dalších poøadích.
Soutìž je spoleèná pro juniory a seniory. Soutìžící si vybere minimálnì jednu z kategorií C1, C, A.

Cukráøská kategorie
C1/ Slavnostní dort – porcovaný a nakrojený (1 kus na ukázku)
C2/ Tøi moderní dezerty jednotlivì na talíøi

Artistika - zvláštní kategorie
A/ Kuchaøská a cukráøská artistika (ledová zelenina, ovoce, slané peèivo, tuk, karamel, èokoláda, marcipán, ...,)

Hodnotící kritéria spoèívala v:

  • originalitì
  • praktické velikosti porcí (nákladová a nutrièní hodnota)
  • respektování charakteru vystavovaného pokrmu
  • správné kombinaci surovin, barev, chuti a vzhledu
  • maximální snaze o výrobek s pøirozeným a chutným vzhledem
     

Tvarohový dezert – Mária Oravcová SOU SD Jednota - Slanická Osada, Námestovo

 

Ruža pre Kasparova – ZSŠ OaS Banská Štiavnica

 

Syrové výrobky – Martin Kubelák, SOU Jednota Blanická Osada, Námestovo

 

Karamelové variace, 3 moderní dezerty – Ivana Záchenská, ZSŠS Zvolen

 

Slávnostná torta - porcovatelná, nakrojená, piškotový korpus naplneny mocca krémom, obalený modelovanou hmotou s ozdobou kvetu šípovém ruže
¼ubica Jaòáková, ZSŠS Zvolen

 

Carving - Nestlé, Hungaria

 

Èínský drak – Ida ¼udvíková, cukráreò ¼udvík, Levice


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku