�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Gastro Hradec 2005 oima Mirky Slavkov |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 05.05.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=743 |
Po dvou letech jsem zavtala na soutn vstavu Gastro Hradec, a protoe zde bylo opravdu hodn absolvent Kurz umleck cukrainy Mirky Slavkov, tud i hodn dotaz, jsem vem slbila, e si komplexn mj nhled na sout petou. |
Po dvou letech jsem zavtala na soutn vstavu Gastro Hradec, a protoe zde bylo opravdu hodn absolvent Kurz umleck cukrainy Mirky Slavkov, tud i hodn dotaz, jsem vem slbila, e si komplexn mj nhled na sout petou.
Souasn jedl umn ji nem velkou propast mezi skutenm vtvarnem a gastronomi. Mj designov spch je nejen vlastn fantasi, ale i astmi nvtvami vstav vtvarnk. Jednoduch, nedbal elegance je pvabn, a podotkm, e vbec ne jednoduch na ppravu. Pokud je mi dovoleno, pak bych velmi rda projevila svoji radost se slenou Hadnagyovou Ivetou, ve sv prci pedila svoji kolegyni, a tak jsem na ni velmi pyn. Vdy mm neskrvanou radost u mladch talent. Jej prce byla vzdun, kehk a dort byl umleckm propracovanm dlkem. Blahopeji Vm, Ivetko!!! Samozejm, e vbec bylo na vstav dosti skvost, Motl ena byla v pravd avantgardn dlo. Nicmn prce Ivetky byla obrn, jen mal poznmka, ponkud se vysmeklo z rukou aranovn na stole.
Dovoluji si poukzat na prci pana cukre z Hiltonu, zde bylo nkolik styl a ponkud mn ladily dohromady, tak je zde stagnace ve vtvarnm ztvrnn chtlo by to nco novho to je m vidn, ovem onen dort byl velmi pvabn. Jene velk, ji na Olympid IKA jsme si mohli povimnout, e je presentace dort ve velikosti batul. Pesto byla jeho presentace ukzkou novjho stylu. Pesto svoji disciplinu naplnil, ba pouil sv pvabn povoln k dekoraci expozice. Pak u je to jen na vtvarnm vnmn porodc. Neposledn, karamelov odvaha Eleny Shramkov je obdivuhodn, ale jak bylo eeno karamel je kehk, dojem skla. Zde nebyla presentovna tak ist prce, kvty a lstky byly velmi hrub. Shodou nhod mm s m srovnvat byla jsem na svtovm ampiontu v karamelu v Lyonu Sirha salon /a zde byla i sout Bocuse dOr/. Neskuten ist a kehk dla cukrskch skl. Sladk umn je lsky hlazen! |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |