�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kurz modelování z karamelu - 1. stupeò

Autor: AKC CØ
Datum vyd�n�: 17.06.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=759

seznámení s výukou, která nás provází i ve všech ostatních kurzech, aranžování a zásady dekorování, modelování z plastického modelovacího cukru a výroba a modelování z plastické èokolády/ a je základem pro pokraèovací kurzy.

fiogf49gjkf0d

STUDIO EN SUCRE D´ART MIRKY SLAVÍKOVÉ
ZBOROVSKÁ 3, PRAHA 5 – SMÍCHOV
poøádá odborné výukové kurzy:

Kurz modelování z karamelu - 1. stupeò
01. - 03. èervenec 2005
 

Kurz modelování z karamelu - 1. stupeò /seznámení s výukou, která nás provází i ve všech ostatních kurzech, aranžování a zásady dekorování, modelování z plastického modelovacího cukru a výroba a modelování z plastické èokolády/ a je základem pro pokraèovací kurzy.

Všeobecné informace...
Èlánek ke kurzùm...

Kurzy:

  • 18. - 20. cervenec 2005 - Zpracování èokolády a výroba francouzských pralinek
     – základní kurz /temperace, vady, nápravy a úpravy èokolády, výroba „ganaches“ – pralinkové náplnì a pralinek/

  • 25. - 27. cervenec 2005 - Studentský letní kurz umìlecké cukraøiny /50% sleva, prosím prùkaz studenta/

  • Zpracování èokolády – perfekcionistický kurz /skulptury, výroba forem, bonboniér, zdokonalovací kurz/

  • Modelování z karameluzákladní kurz /pøíprava a výuka nových technik a klasické, základní modelování/

  • Modelování z karamelu – 2. stupeò /foukání z karamelu a dekoraèní techniky pro výrobu ozdob a modelování/

  • Modelování z karamelu – 3. stupeò /tvorba skulptur, figurální tvorba/

  • Patisserie 1. /výuka francouzské cukraøiny vèetnì receptur od základu/

  • Patisserie 2. /pokraèovací kurz výuky výroby francouzské cukraøiny/

  • Traiteur /slané „snacks“ – masové pie, quiche, galettes, které patøí do cukráøské výroby, jemné briošky a croissants/

  • Croquembouche /výuka francouzské speciality/
     

Výuka cukráøských kurzù je 3-denní, intensivní, ukonèena získáním osvìdèení o absolvenci. Celý kurz jsou akèní pøedevším studenti. Též je možno studovat individuálnì.

Od záøí 2005 bude otevøena Nástavba umìlecké cukraøiny pro 3. roèníky pøi studiu, výuka bude dvousemestrální se zkouškami a ukonèena bude závìreènou zkouškou a diplomem.

Též je možné Nástavbu UC studovat po vyuèení pøed dosažením 27 let.

Cena
Cena kurzù je – 6.000,- Kè bez danì za kurz a osobu.
Studenti mají 50% slevu.
Platí se pøedem na úèet : 176 945 6001 / 2400, e-banka

Kontakt
e-mail:
info@mirkas.com, mirka.slavik@quick.cz
Tel: 257 325 663
Mob: 605 266 431
 

Písemná forma pøihlášky musí obsahovat:
Jméno, telefon, adresa, èíslo èlen. legitimace, podpis


Všeobecné informace /General informations/:

Uèební hodiny /Teaching time/:
08:00 – 12:00
13:00 – 17:00

Poslední den do /Last day up to/:
16:00

Dále zahrnuje /Including/:
uèební skripta
teaching manual

profesionální lektor – paní Mirka Slavíková
professional instruktor – madame Mirka Slavik

- suroviny a pomùcky
- materials and equipment

káva a nápoje
coffee and drinks

- absolventské osvìdèení
- certificate of participation

Vážení kolegové a pøátelé sladké krásy,

Chtìla bych Vám tímto pøedstavit filosofii své výuky, což tak èiním pod vlivem dotazù a podnìtù jak zájemcù, tak absolventù mých kurzù.
Pøedevším bych chtìla pøedeslat, že modul mé výuky jsem si poskládala z vlastních zkušeností a poznatkù. A tak jsem implantovala styl profesionálních škol do našich podmínek.
A též je dobré si uvìdomit, že pokud chceme být úspìšnými profesionály, pak nás vzdìlávání provází celý život a v žádném pøípadì nelze øíci, že „uèòákem“ èi maturitou vše konèí.

Vše spoèívá pøedevším v úzké spolupráci mezi absolventy a vyuèujícím:
 -teoretická èást, která systematicky provází celý vlastní kurz
 -praktická èást, kde plnì pracují absolventi za mé asistence
 -celý kurz provází vzdìlávání dle vyslovených dotazù
 -výuka smyslu znalosti surovin a o surovinách
 -a závìreèná samostatná práce

Prvním je Základní kurz umìlecké cukraøiny, mnoho zájemcù by ho rádo pøešlo, ale výuka je kontinuální, tudíž v prvním kurzu se absolvent pøipravuje na všechny další, vždy se èerpá z jednoho kurzu do dalšího. A je to též o práci se souèasnými modelovacími hmotami. Modelování je prvotní pøípravou pro modelování z taženého cukru – karamelu.
Není jednoznaèné si øíci – základní, ale já už jsem cukráø hotový. Jsou již po základním kurzu znát razantní zmìny na rozvoji výuk – napøíklad SOU Vsetín.
Takže proto na nìm lpím, je možné ho však pøeskoèit.
A neustále se setkávám s nedostateènou znalostí surovin, což je bohužel základ naší profese. Dále pak zjištìní neúplností ve výuce na školách – hlavnì ve smìru názvosloví, základních receptur a neposlednì mezery v restauraèních dezertech.

Hlavní cíl je si odnést co nejvíce vìdomostí a možnost samostatného rozvoje.
Opírám se o poznatky psychologie o vnímání informací, vlastní aktivní souèinnost je tím nejlepším uèitelem. A mým cílem je rozvoj naší krásné cukráøské profese.

Nepodceòujte vzdìlávání, zamìstnání je nejvìtší podíl na našich životech a povrchnost, která je bohužel negativním jevem naší spoleènosti ve všech smìrech, se prolíná i do naší profese.
Èasto si myslíme, že jeden èi dva úspìchy na soutìži z nás dìlá profesionála, to je jen velká pomoc se jím stát. Naopak soutìžní úspìchy zavazují být lepší a lepší.

Doufám, že se mi podaøilo objasnit mùj pøístup k výuce. Dìkuji za èas vìnovaný mým slovùm.

A tìším se brzy nashle!!

Za vším hledej lásku!

Vaše Mirka Slavíková
Professeur en sucre d´Art

Zdroj: AKC ÈR


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku