�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Gastro junior 2000 |
Autor: J.P. Vtrnk Datum vyd�n�: 31.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=76 |
29.2.- 3.3. 2000 se uskutenil 6. ronk soute nrodn soute mladch odbornk v oblasti gastronomie v prostoru brnnskho vstavit v pavilonu H. Soutilo se v oborech cukr, kucha a nk. |
Zadn pro pdiovou sout oboru cukr: Pprava 4 porc modernho teplho nebo studenho restauranho mounku, jeho zladn surovinou byla jablka - odrda "GRANNY SMITH" (osm jablek na jednoho astnka) a mionimln jedna ze t tajnch surovin, ktermi byly: blumy, zakysan smetana a tukov polevy mohrenglanz. - astnk soute si ostatn suroviny zajistil podle vlastn vahy, - nebyly povoleny hotov korpusy nebo ozdoby, - ped zahjenm teoretick sti byli soutc seznmeni s tajnmi surovinami a vybrali si minimln jednu z nich, - v asovm limitu 40 minut vypracoval soutc recepturu(nzev vrobku, kalkulaci na 4 porce, technologick postup, nkres), - asov limit na ppravu ped vystoupenm : 40 minut, - asov limit na pdiov vystoupen: 20 minut - asov limit na klid pracovit: 10 minut Zkladn kritria pro odborn hodnocen Vzhled mounku Hodnotila se npaditost, soulad barev a harmonie vlastnho mounku s ozdobou a doplky, ist prava na tali, originalita ozdoby, kter mla bt prostorov. Vhodn je pouit modernch prvk ze souasnho trendu cukrsk vroby. Chu a vn mounku Nejdleitjm kritriem byla vhodnost pouitch surovin a souklad jejich chut, hodnotila se sladnost chut mounku s pouitou omkou nebo doplkem. Mounk musel bt lehce straviteln, pouit ovoce sprvn upraven a ochucen. Pracnost Mounk musel bt zvolen tak, aby jej soutc vyrobili v danm asovm limitu. Bylo mono pipravovat tepl nebo studen mounk ze surovin z danho spotebnho koe. Hodnotila se pedveden zrunost soutcho a rafinovanost vrobku. Odborn porota Pavla Berziov - pedsedkyn Frantiek Buchal Marta Ghlov Vladimr Krofta Jana Vainov Vsledky GASTRO JUNIOR BRNO 2 000 - obor cukrzlat diplom 1. MARKOV Blanka SPV IHC Praha 306 bod zlat medaile 2. KOZELKOV Jitka SOU Praha - Brank 279 " stbrn medaile 3. KRAJOV Veronika SOU a SO Krom 267 " bronzov medaile 4. KUEROV Klra SOU a SO Brno 257 " * 5. KOUDELKOV Ludmila SOU Teb 219 " stbrn diplom 6. BRISTENSK Miroslava SO a SOU Dn 215 " 7. CHUCHVALCOV Romana SOU U Krbu - Praha 195 " 8. ERN Martina SO a SOU Teplice 177 " 9. HALADEJOV rka SOU Ostrava 172 " 10. RUNDTUKOV Kateina SOU Smiice 171 " 11. KAPARKOV Jana SOU Jesenik 162 " * 12. TUMOV Vladislava IS Chrudim 149 " bronzov diplom 13. BJAKOV Veronika IS-COP Frentt p.R. 144 " 14. KVASNICOV Lucie SOU r n. Szavou 138 " 15. JAKEOV Eva SOU Valas. Mezi 134 " 16. NOVKOV rka SOU Nov Msto n. Met. 134 " 17. SEMRDOV Helena SOU a H Pelhimov 126 " 18. NOVKOV Jana SOU a SO st n. L. 119 " 19. JARABICOV Alena SOU Marinsk Lzn 102 " * 20. TROV Hana SOU KLatovy 90 " diplom 21. MINOV Iveta SSOUS a OA . Budjovice 58 " | 29.2.- 3.3. 2000 se uskutenil 6. ronk soute nrodn soute mladch odbornk v oblasti gastronomie v prostoru brnnskho vstavit v pavilonu H. Soutilo se v oborech cukr, kucha a nk. Gastronomick kln bylo vypsno pro studenty gastronomickch kol do vku 21 rok. Nrodn sout byla soust doprovodnho programu 18. mezinrodnho veletrhu INTECO, SALIMA, IBUCOB, FRUVEX, VINEX A PIVEX.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |