�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kurz umleck cukrainy nov zkuenost! |
Autor: Flgl Jan Datum vyd�n�: 24.06.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=761 |
Zaali jsme trochou teorie, je nebyla vbec nudn, ale naopak velmi zajmav a inspirujc. Ji po chvli jsme zanali mt pocit, e bychom mli vrtit sv vun listy, protoe jsme zjistili, e v zkladech cukrainy mme velk nedostatky. |
Dobr den, ven kolegov sladkho emesla. Nedvno jsem se vrtil ze zkladnho kurzu umleck cukrainy, kter se konal ve dnech 13. 15. ervna v Praze, v prostorch STUDIA EN SUCRE DART pan profesorky Mirky Slavkov ( vte, e uit titulu profesor, je zde zcela na mst ) a rd bych se s vmi vemi podlil o sv zitky a poznatky. Upmn eeno, asi a te chpu, pro vs u cukrainy zstv tak mlo. Ne kad chce zapadnout do davu prmyslov vroby a ten, kdo by chtl njak zajmavj a kreativn msto, nem bez nutnch zkladnch znalost moc anc. Praktickou st jsme zahjili aranovnm a jeho zsadami. Pot zapoala nae modelovac prce s plastickm cukrem, kter je vyrbn a patentovn pan profesorkou. Padl nm hned do oka a to nejen svou snhoblou barvou, pjemnou ovocnou chut, ale i velmi sympatickou konzistenc. Nsledovala vuka vroby a modelovn z plastick okoldy, profesionln vytven mramorovho efektu - toto ve je zkladem pro dal kurzy. Zde musm potvrdit, e cel ti dny jsme byli neustle in, dn semin typu lektor pedvd a ostatn jen sleduj, ne, opravdu jsme si mohli na ve shnout, sami tvoili a modelovali. Bhem celho kurzu jsme zskvali zkuenosti, je jsou k nezaplacen! A to dky osobitmu pstupu na lektorky. A pokud te nkde sed cukri a jsou neastn, nemajc penze na to, aby jeli na kurz do vcarska, Polska i Francie, ptm se pro zoufat? Seberte se jete do Prahy, do STUDIA EN SUCRE DART, protoe svtov zkuenosti jsou tady! Jsou tu v osob pan profesorky Slavkov, ale jde jen o to, vyut tto pleitosti. Pomocn ruka je podna, tak za ni pevn chyte. Tady apeluji nejen na jednotlivce, cukre v uen i v praxi, ale i na mistry odbornch vcvik, vdy prv vy, pipravujete budouc profesionly. Zvlt ti, kte nos svj obor i v srdku, nebudou urit litovat! J lituji, ale pouze toho, e jsem tak dlouho otlel, dnes jsem mohl bt profesn o kousek dle. Take nevhejte! Na zvr kurzu, jeliko jsme cukri, a na to bume patin hrd, ns ekala sladk teka. Pprava vynikajcho pomeranovho sufl. Pod zkuenm vedenm se opravdu zdailo a my tak konen nejen vidli, ale i sami pipravovali tento bjen dezert, kter byl doplnn o skvlou kokosovo-okoldovou omku. Je nutn zde zmnit, e na ve co jsme ve Studiu vidli, jsme si odveli i receptury a technologick postupy. Rd si petu vae reakce, ty kladn i ty zporn, take pite sv pspvky! S pozdravem Johny |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |