�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Generln motto CNT pro rok 2005: "Na Basilej !!! ..." |
Autor: J.P.Vtrnk Datum vyd�n�: 18.10.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=782 |
Ppravn palba Culinery Nestl tmu ke ztei gastronomick vrcholov kty sezny Salon Culinaire Mondial v Basileji gradovala generln zkoukou v perovskm GASTROCENTRU MORAVIA, kuchaskm studiu Luka Bila. |
Ppravn palba Culinery Nestl tmu ke ztei gastronomick vrcholov kty sezny Salon Culinaire Mondial v Basileji gradovala generln zkoukou v perovskm GASTROCENTRU MORAVIA, kuchaskm studiu Luka Bila.
Culinery Nestl Team z dob svho plenkovho vvoje za dobu t rok sv existence proel nkolika mezinrodnmi vhnmi v nich se kalila ocel jeho umu, a dospl do loskho bronzovho olympijskho vrcholu. Kapitn Tom Konopka bezprostedn po erfurtskm kln nehovoil ani tak o dosaenm spchu, ale o tvrch rezervch tmu s tm, e na jejich odstrann se zane pracovat ihned.
Rok se s rokem seel a CNT pedloil atest ron renovace sv art show. Jestlie by se tvorba tohoto typu nalzala loskho roku na olympijskm soutnm pdiu, lze s jistotou ci, e by se tm vracel s cennj metou ne bylo ono dosaen bronzov ocenn. Tento nzor se nesl nap spektra ptomnch kulinskch odbornk a znl v unisonu. Perfektnost zpracovn detail, skladba pokrm, propozin vyvenost vetn vizuln psobnosti prokazovala posun ve tvr sfe tmu a perovskou prezentac zavdv dvod k optimismu pro basilejskou soutn ast. Krom toho tm zapracoval na designu vstavnho stolu, a to ve dvou rovinch. Tou prvou byla aranersk viz pdia v podob "formy istho designu", na kter se podlely dv nvrhsk firmy Atypo design Ing. Dany Kovakov a Hrukadesign Pavla Hruky. Nosnm podkladem, a to jak svm charakterem tak i v pravm slova smyslu kuchaskch a cukrskch expont, je soustava rznotvarch podstavc a stojan ze stbrnch drt provzduujcch cel vstavn prostor a umoujc vyniknut soutnch vrobk. Stbrodrtn prvky jsou striktn dekorovny trvouTypha, italskm lechtnm orobincem, kter svm skrovnm mnostvm dodruje nvrhi danou zsadu psobnosti z druh linie. V obdobnm smyslu lze hovoit i o vypskovanm logu i o popiskch na pauzovm papru, jejich viz spluje sv posln, ale nepehluuje slovou roli kulinsk tvorby. Tato forma istho designu byla ji okrajovm zpsobem pouita pi akci loklnho psoben, ale svm rozsahem a pi pleitosti akce takovho vznamu pro jeho potebu byla zkonstruovna, je jej ptomnost premirov. Byla-li e o dvou rovinch, je zapoteb se zmnit jet o jedn. Je j rovina tentokrte trochu naklonn a to v podob tepl kuchyn, kter bude soust soutnho zadn pro CNT. Problematika nespov v tvorb sam, ale v premirov soutn innosti tmu tohoto kolu. Gastronomit reprezentanti Nestl bhem svho tletho psoben ji vcekrte dokzali utrhnout vysoko visc hrozen spch, kdy tato e byla zavrena loskm erfurtskm olympijskm bronzem. Tato sklize pochz prozatm z vinohrad odrdy art show. Nyn budou vak muset prokzat svj um i v discipln jim kuriozn z profesnho hlediska bli, ale svou soutn odlinost nalzajc se na naklonn rovin na n svdl marn boj i bjn Sissifos. Vme a zrove i pejme Culinery Nestl Teamu aby onen problematick kmen tepl kuchyn pi svm premirovm ktu na Salonu Culinaire Mondial v Basileji hned napoprv dokzal pevalit za horizont. Soutn Culinery Nestl Team, zleva horn ada: Milo Kopal, Milan Vild, Norbert Hojda, Rudolf paek, Tom Hamrk, Tom Konopka, Jaroslav Vclavek, sedc zleva: tefan Kiss, Vra Kocincov, Milan Kladvko a Anna Batov
Slavnostn msa pro 8 osob
Omky Tepl finger foods
Studen finger foods
Pedkrmy
okoldov dort
4 dezerty
Vtvarn dekorum "Veee" tvoila carvingov tvorba Luka Prochzky a Miloe Turka, kdy oba akti se t zastn basilejskho Salonu Culinaire Mondial.
Veee pi pleitosti generln zkouky ped mezinrodn sout Culinaire Mondial 2005 in Basel |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |