�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Sladk vn cukrskho Rimini

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 10.01.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=791

Veletrh SIGEP je ve stoupajc nvtvnick tendenci sladkm dostavenkem tch, kte si zvolili blou potravinsk profesi za sv povoln, ale takt i pznivc tohoto oboru na cukrskm veletrnm festivalu v italskm Rimini.


Tradin povnon cukrskou nadlku pro vyznavae sladkho umn m v torn drk nachystanou italsk Jeek.
Veletrh SIGEP je ve stoupajc nvtvnick tendenci sladkm dostavenkem tch, kte si zvolili blou potravinsk profesi za sv povoln, ale takt i pznivc tohoto oboru na cukrskm veletrnm festivalu v italskm Rimini. Akce je svm vznamem, stejn tak i rozsahem jednou z nejvtch v Evrop majc vystavovatele nejenom ze starho kontinentu, ale t i z Asie a Ameriky. Nvtvnick davy, pesahujc poet 100 000, roziuj ve stoupajc tendenci t i nvtvnci z eska. Rimini je dokonalou pehldkou a  propagac cukrskho umu nejlepch profesionl  obor zmrzlinstv, pekastv a cukrstv, jejich poet se dotk ji sla jednoho tisce a to na vstavn ploe 95.000 m2 rozdlen podle profesnho zamen do 12 pavilon.
Samotn veletrh se vyznauje nejenom vstavnm charakterem, ale dnes ji nezbytnm doprovodnm programem v podob sout, prezentac a praktickch ukzek rznorodch cukrskch technik surovin a technologi.
Nvtvnci se budou moci seznmit i s vznamnm doplkem prodeje, kterm je aranm cukrrensk vlohy, kdy tento specifick obchodn um budou prezentovat pedn italt a nmet designei.

Nezbytnou soust SIGEPu je prezentace zmrzliny s pestrou nabdkou nmtovch  ozdob k rznorodm pohrm, dodejme e ve stylu la Itlia.

Lednov riminsk cukrrensk veletrh ji pedchz kalend a ve vstavnm repertoru m pipraven i praktick kurz s jarnm tmatem  "Mdn Velikonoce" organizovan italskou cukrskou akademickou  spolenost.

Zmrzlina v italskm proveden m obdobnou spojitost jako dmsk mda s Pa. Proto na jej nespoetnou nabdku je na SIGEPu mono doslovn narazit na kadm rohu, kterhokoliv pavilonu. A to nejenom ve spojitosti s vstavn ochutnvkou, nbr i s jej specifickou technickou prezentac pod nzvem "Zmrzlina a sorbet"  v podn italskch specialist v pslunm oboru.

Do stejnho ranku nle i rozshl akce vyznaujc se nzvem: Prezentace zmrzlin s ast v mezinrodnch soutch: je vystihuje program "1000 mylenek pro zmrzlinu roku" organizovan spolenost SIGA - Italsk zmrzlinov vrobn asociace.

Nvtvnk si odnese pi nvtv 27. cukrskho a zmrzlinskho salonu t pouen o novinkch v obalov technice a jejm pouvn, stejn tak o vrobcch z cukru, okoldy a ledu.
Na sv si pijdou pznivci umleck cukrainy, kter pi pleitosti SIGEPu se pedstav svoj jak vstavn, tak i soutn podobou, kdy druh st je prezentovna italskm mistrovstvm cukr senior a junior, kdy toto kln poskytuje italskm nadjm posledn monost proven svho umu ped norovm mistrovstvm svta ve Stuttgartu.
Nezbytnost cukrskho festivalu SIGEP jsou i tmatick semine s praktickmi ukzkami profesnho know how a to ve vech tmatickch oblastech spojench s blm emeslem.
Doposud byla zmnka pouze o cukrskm oboru, a je proto nezbytnou povinnost uvst i tu skutenost, e krom sladkho odvtv pispj svm objemnm zrnem do potravn mlnice i kolegov pekask brane, kte v Rimini budou mt vrazn vstavn, ale i konzultan podl ve spojitosti s potravinou  zvanou vezdej. Zpsob prezentace m i tentokrte rozmanit charakter, a ji ve tvorb nrodnho klasickho peiva, i v modernch inovacch, a dokonce ve spojitosti s okoldovou psadou.
Jak z uvedenho vyplv, ani v prastarm emesle se zdaleka nevyerpaly vechny tvr monosti, o em se ns chyst mezinrodn riminsk veletrh pesvdit.

Ale ani to jet nen ve, nebo akn rdius 27. ronku SIGEP je obohacen o Mezinrodn setkn evropsk pizzerie, kter prostednictvm zstupc hospodsk skupiny ze vech evropskch asociac hodl pi tomto setkn  v Rimini ustanovit spolenou strategii pi vrob a prodeji tohoto atraktivnho pokrmu.

Ale dost ji slov. Nejlep je si ve prohldnout na vlastn oi a odvzt si zitky a poznatky pmo z msta prosted veletrhu SIGEP v pmoskm Rimini. Msta, kter se vyznauje t historickmi pamtihodnostmi.

A zjezd na veletrh SIGEP je mon spojit s odskokem do turistick perliky vzdlen od Rimini pouhch 23 km a kterou je malik stt San Marino, jen se klene v nadmosk vce 750 m na sklanm masvu.
Samotn cesta z eska do Rimini je atrakc sama o sob, kdy se projd malebnou scenrii rakouskch a italskch Alp, kdy cestou se projede 38 tunely (trasa pes Vde). A pi zpten cest je mon se zastavit v proslulch Bentkch (italsky Venezia), nalzajcch se nkolik kilometr od trasy k rakouskm hranicm.

Termn veletrhu je tradin dodrovn v nejchladnjm msci roku,  konkrtn v termnu 21-25. ledna.


Bli informace zskte zde:


Ing. Jan Voda ICS
zastoupen Rimini Fiera. S.p.A. pro R, SR.
tel. 224312163, fax: 224312164
e.mail.j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz, www.sigep.it


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku