Tradin povnon cukrskou nadlku pro vyznavae sladkho umn m v torn drk nachystanou italsk Jeek. Veletrh SIGEP je ve stoupajc nvtvnick tendenci sladkm dostavenkem tch, kte si zvolili blou potravinsk profesi za sv povoln, ale takt i pznivc tohoto oboru na cukrskm veletrnm festivalu v italskm Rimini. Akce je svm vznamem, stejn tak i rozsahem jednou z nejvtch v Evrop majc vystavovatele nejenom ze starho kontinentu, ale t i z Asie a Ameriky. Nvtvnick davy, pesahujc poet 100 000, roziuj ve stoupajc tendenci t i nvtvnci z eska. Rimini je dokonalou pehldkou a propagac cukrskho umu nejlepch profesionl obor zmrzlinstv, pekastv a cukrstv, jejich poet se dotk ji sla jednoho tisce a to na vstavn ploe 95.000 m2 rozdlen podle profesnho zamen do 12 pavilon. Samotn veletrh se vyznauje nejenom vstavnm charakterem, ale dnes ji nezbytnm doprovodnm programem v podob sout, prezentac a praktickch ukzek rznorodch cukrskch technik surovin a technologi. Nvtvnci se budou moci seznmit i s vznamnm doplkem prodeje, kterm je aranm cukrrensk vlohy, kdy tento specifick obchodn um budou prezentovat pedn italt a nmet designei.
Nezbytnou soust SIGEPu je prezentace zmrzliny s pestrou nabdkou nmtovch ozdob k rznorodm pohrm, dodejme e ve stylu la Itlia.
Lednov riminsk cukrrensk veletrh ji pedchz kalend a ve vstavnm repertoru m pipraven i praktick kurz s jarnm tmatem "Mdn Velikonoce" organizovan italskou cukrskou akademickou spolenost.
Zmrzlina v italskm proveden m obdobnou spojitost jako dmsk mda s Pa. Proto na jej nespoetnou nabdku je na SIGEPu mono doslovn narazit na kadm rohu, kterhokoliv pavilonu. A to nejenom ve spojitosti s vstavn ochutnvkou, nbr i s jej specifickou technickou prezentac pod nzvem "Zmrzlina a sorbet" v podn italskch specialist v pslunm oboru.
Do stejnho ranku nle i rozshl akce vyznaujc se nzvem: Prezentace zmrzlin s ast v mezinrodnch soutch: je vystihuje program "1000 mylenek pro zmrzlinu roku" organizovan spolenost SIGA - Italsk zmrzlinov vrobn asociace.
Nvtvnk si odnese pi nvtv 27. cukrskho a zmrzlinskho salonu t pouen o novinkch v obalov technice a jejm pouvn, stejn tak o vrobcch z cukru, okoldy a ledu. Na sv si pijdou pznivci umleck cukrainy, kter pi pleitosti SIGEPu se pedstav svoj jak vstavn, tak i soutn podobou, kdy druh st je prezentovna italskm mistrovstvm cukr senior a junior, kdy toto kln poskytuje italskm nadjm posledn monost proven svho umu ped norovm mistrovstvm svta ve Stuttgartu. Nezbytnost cukrskho festivalu SIGEP jsou i tmatick semine s praktickmi ukzkami profesnho know how a to ve vech tmatickch oblastech spojench s blm emeslem. Doposud byla zmnka pouze o cukrskm oboru, a je proto nezbytnou povinnost uvst i tu skutenost, e krom sladkho odvtv pispj svm objemnm zrnem do potravn mlnice i kolegov pekask brane, kte v Rimini budou mt vrazn vstavn, ale i konzultan podl ve spojitosti s potravinou zvanou vezdej. Zpsob prezentace m i tentokrte rozmanit charakter, a ji ve tvorb nrodnho klasickho peiva, i v modernch inovacch, a dokonce ve spojitosti s okoldovou psadou. Jak z uvedenho vyplv, ani v prastarm emesle se zdaleka nevyerpaly vechny tvr monosti, o em se ns chyst mezinrodn riminsk veletrh pesvdit.
Ale ani to jet nen ve, nebo akn rdius 27. ronku SIGEP je obohacen o Mezinrodn setkn evropsk pizzerie, kter prostednictvm zstupc hospodsk skupiny ze vech evropskch asociac hodl pi tomto setkn v Rimini ustanovit spolenou strategii pi vrob a prodeji tohoto atraktivnho pokrmu.
Ale dost ji slov. Nejlep je si ve prohldnout na vlastn oi a odvzt si zitky a poznatky pmo z msta prosted veletrhu SIGEP v pmoskm Rimini. Msta, kter se vyznauje t historickmi pamtihodnostmi.
A zjezd na veletrh SIGEP je mon spojit s odskokem do turistick perliky vzdlen od Rimini pouhch 23 km a kterou je malik stt San Marino, jen se klene v nadmosk vce 750 m na sklanm masvu. Samotn cesta z eska do Rimini je atrakc sama o sob, kdy se projd malebnou scenrii rakouskch a italskch Alp, kdy cestou se projede 38 tunely (trasa pes Vde). A pi zpten cest je mon se zastavit v proslulch Bentkch (italsky Venezia), nalzajcch se nkolik kilometr od trasy k rakouskm hranicm.
Termn veletrhu je tradin dodrovn v nejchladnjm msci roku, konkrtn v termnu 21-25. ledna.
Bli informace zskte zde:
Ing. Jan Voda ICS zastoupen Rimini Fiera. S.p.A. pro R, SR. tel. 224312163, fax: 224312164 e.mail.j.voda@ics-prague.cz www.ics-prague.cz, www.sigep.it
|