�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
... receptury sladk, snov z dlny Mirky Slavkov... I. |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 27.02.2006 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=806 |
Jak se tak lovk toul po svt, piveze si nejen plno novch receptur, ale i hodn inspirace k vymlen tch nejlepch lahdek, kter oiv chuov variace na svtenm stole. |
Jak se tak lovk toul po svt, piveze si nejen plno novch receptur, ale i hodn inspirace k vymlen tch nejlepch lahdek, kter oiv chuov variace na svtenm stole. Nabzme vm nkolik recept, ktermi potte jak svoji rodinu, tak vrn i nov zkaznky, kte nemaj rdi stereotyp. V prbhu roku najdete na tomto portlu receptury na plnn a nepeen peivo, ajov peivo suenkovho typu a takt i malou inspiraci na vrobu okoldovch pralinek.
CITRNOV SUENKY - receptura na 1600 g ajovho peiva Tyto suenky se narodily pro milovnky citrnov chuti, mon lpe eeno citrusov chuti, protoe namsto citrnu meme pout tak pomeran nebo limetku. Jsou sv a osvujc. Receptura: 500g hladk mouky, 340 g okoldov polevy mec bl, 250 g cukru krupice,100 g erstvch vajec, 6 g jedl sody, kra strouhan, va z jednoho citrnu, 150 g msla, 180 g pekanovch oech sekanch, 2 g soli, 150 g okoldov polevy bl na ozdobu. Postup: Smchme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, citrnovou kru. Vylehme mslo s povolenou okoldou, pidme vejce, citrnovou vu a spojme se suchou sms. Do vypracovanho tsta pidme nasekan pekanov oechy. Skem s hladkou trubikou stkme na pomazan a moukou posypan plech kuliky, kter peeme pi teplot 160 C asi 15 minut. Po vychladnut pestkme rozputnou blou okoldovou polevou. |
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru |