�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
...receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... II. |
Autor: Mirka Slavíková Datum vyd�n�: 27.03.2006 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=825 |
Kiwi lístky - Vynikající nová receptura z máslového lineckého tìsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svìží chutí, ale i kontrastní vzhledem. |
Kiwi lístky Vynikající nová receptura z máslového lineckého tìsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svìží chutí, ale i kontrastní vzhledem Receptura: 100 g cukru pudr, 200 g másla,300g hladké mouky, 25 g žloutkù, 5 g vanilky, 5 g citrónové kùry, 2 g soli, 3 g kypøícího prášku, 120 g kiwi marmelády. Postup: Žloutek, máslo, cukr, vanilku, sùl utøeme a vypracukeme s moukou a kypøícím práškem v tìsto. Vychlazené tìsto vyválím a vykrajujeme cesmínové lístky, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným støedem menším lístkem. Peèeme pøi 180 °C asi 10 minut. Po upeèeníslepujeme kiwi marmeládou. Receptura na 700 g èajového peèiva Engandinky Nyní si trošku odskoème do staré dobré Anglie a i èasovì nazpìt. Receptura na Engandinky je stará a generacemi dùkladnì ovìøená. Pøesvìdète se, že s èasem jejich kouzlo nevyprchalo. Receptura: 160 g hladké mouky, 90 g másla, 60 g cukru krupice, 50 g èerstvých vajec, 50 g rozinek sultánek, 60 g lískových oøíškù pražených mletých, vanilka, 1 g soli,, mouèkový cukr s vanilkou na obalení. Postup: Máslo, cukr, a vejce utøeme, pøidáme hladkou mouku, mleté pražené lískové oøíšky, rozinky, vanilku a sùl. Receptura na 500 g èajového peèiva |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |