fiogf49gjkf0d
Poèínaje 28. bøeznem 2006 – úterý, každý lichý týden v úterý jsou poøádány jednodenní tématické semináøe pro cukráøe, kuchaøe a všechny další zájemce. Je to rozšíøení studijních možností vedle dosud poøádaných tøídenních kurzù a roèní nástavby francouzské cukraøiny.
Mimo konceptu je možné po domluvì vytvoøit výukový program na školách èi v provozech.
V pøípadì jakýchkoliv dotazù a nejasností, prosím, volejte. Rovnìž je možné organizovat individuální semináøe dle potøeb zájemcù.
Pøednáší: Mirka SLAVÍKOVÁ - Professeur en sucre d´Art, èlenka AKC ÈR
a èlenka ANFP Francie
Semináø zaèíná v 09:30 hodin ve Studiu en sucre d´Art, Zborovská 3, Praha 5 – Smíchov /roh Lidická – Zborovská, v domì je prodejna Eco-krby/.
Program:
10:00 - 10:30 - teoretická pøíprava
10:30 - 12:00 – praktická èást
12:00 - 12:45 – pøestávka
12:45 - 15:00 – praktická èást
11. 04. 2006 - Základy o èokoládì a bonbonech
Èokoláda – kuvertura je stále ve vìtším zájmu u zákazníkù, zde se nauèíme typologii èokolády a její použití, aby vždy byla lesklá a vynikající. A základní postupy pro výrobu ruèních bonbonù.
12. – 13. 04. 2006 - KURZ ZPRACOVÁNÍ ÈOKOLÁDY A FRANCOUZSKÉ PRALINKY
Kurz, ve kterém se nauèíte tajùm tìch nejlahodnìjších pralinkových náplní, módních tabulových èokolád a trendùm ve zpracování èokolády a opìt mnoho nového o surovinách.
25. 04. 2006 – Krémy, mousses /pìny/, sorbety
Vše o krémech, nových surovinách a použití v harmonii s korpusy. Výroba sorbetù jednoduše a úspìšnì – co o nich nevíme.
09. 05. 2006 - Restauraèní a kavárenské dezerty
Jak lehce na nì, aby vždy byly dokonalou teèkou ve Vaší restauraci. Pravidla o dezertech a co bychom mìli o nich vìdìt. Nejnovìjší trendy a suroviny. I pro kuchaøe.
10. – 12. 05. 2006 – 1. STUPEÒ MODELOVÁNÍ Z KARAMELU
Technika zpracování karamelu a modelovací griliáže od pøípravy až k výrobku a pøíprava na další kurz figurální a foukaný karamel.
17. – 19. 05. 2006 - ZÁKLADNÍ KURZ UMÌLECKÉ CUKRAØINY
Základy moderní cukraøiny, nové modelovací hmoty a technika modelování, výtvarný design a nové suroviny a trendy – tento kurz je základem pro modelování z karamelu.
23. 05. 2006 – Korpusy
Šarlotové piškotové lemy, Joconda piškoty pro petit fours, cigaretové tìsto, pájová /tartlets/ tìsta sladká, slaná, listová tìsta jak je neznáme.
06. 06. 2006 – Kynutá tìsta
Briošková tìsta a výrobky z nich, croissants cukráøské, San Savarin, Rum Baba
07. 06. 2006 - Zpracování ovoce, známého i ménì známého, používání želírovacích prostøedkù.
Používání i kombinace ovoce v ménì známých úpravách a seznámení s želírovacími surovinami a jejich vlastnostmi, kdy, které použít.
20. 06. 2006 - Sezónní dezerty pro každého
Druhá série dezertù pro kuchaøe i cukráøe, lehká letní osvìžení
Minimální poèet 10 zájemcù.
Aktualizace pro další období bude v èervnu.
Cena semináøù a kurzù je 1.000,00 Kè na jednodenní semináø
3-denní je v cenì 6.000,00 Kè
Placeno pøedem na bankovní úèet: 2029783001 / 2400
Závazné pøihlášky zasílejte poštou nebo e-mailem:
Kontakt:Astoria Scholaris – vzdìlávací asociace, IÈ: 269 89 484
Zborovská 3, 150 00 Praha 5 – Smíchov, Czech Republic
e-mail: mirka.slavik@hotmail.com , mirka.slavik@gmail.com, mob: +420 605 266 431 Bankovní spojení: e-Banka, a.s., èíslo úètu: 2029783001 / 2400