V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
fiogf49gjkf0d Zaazen: pat mezi bn penin peivo
Vroba probh tm stejn jako u ostatnch druh bnho peiva, hlavnm rozdlem je pouze gram. Bn peivo se vyrb z kynutch tst, jejich zkladn slokou je penin mouka hladk pekask Specil. Charakteristick je dvoustupov veden tst: z recepturnho drod, enzymu a sti mouky se piprav dk kvasn stupe, kter se nech dn prokvasit. Teprve pak se pidvaj zbvajc suroviny z receptury. Tsto se vyms a nech se opt zrt. Doba zrn u vtiny kynutch tst je 30 minut. Nepm veden tst je vak mn nron na suroviny, je vak zdlouhavj. Vyzrl tsto se strojem dl na klonky, ty se ztu a pot se nechaj nkolik minut mrn nakynout. Po ztuen se tvaruj do tvaru banketky. Dlenm a tvarovnm se naruila lepkov sovina tsta a vypudily se kypc plyny, proto mus tvarovan kusy znovu kynout. Dokynut nesm probhat v prvanu nebo v pli suchm prosted. Za optimln podmnky ke kynut se povauje teplota ovzdu 30C - 35C a relativn vlhkost 75 80%. Tstov kusy se odsazuj na plech. Plechy se ukldaj na vozky a doprav do kynrny v prostoru pekrny. Povrch dokynutch tstovch kus se ped szenm upravuje vlaenm, sypnm atd. K vlaen se pouvaj karte namen do vody. Pece se pi vrob banketek vytp na 250C - 270C. Doba peen se pohybuje kolem 12 30 minut.
Energetick hodnota: 1407 kJ Hmotnost: 25g Sloen surovin: penin mouka, voda, rostlinn olej, cukr, kukuin vlknina, sladov mouka, drod, sl, kmn Trvanlivost: 1 den |