�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... IV.

Autor: Mirka Slavíková
Datum vyd�n�: 03.09.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=862

Nìkdo radìji sáhne po plnìném kousku, je vláènìjší, a nekøupe.
A i zde se nabízí mnoho možností a s troškou kreativity je zde otevøená možnost pro vlastní tvorbu.

fiogf49gjkf0d

PLNÌNÉ ÈAJOVÉ PEÈIVO

Nìkdo radìji sáhne po plnìném kousku, je vláènìjší, a nekøupe.
A i zde se nabízí mnoho možností a s troškou kreativity je zde otevøená možnost pro vlastní tvorbu. Pro rozmazlené jazýèky máme plnìné èajové peèivo, které je pøíjemné svou vláèností a rozmanitou chutí použitých náplní. Výbìr náplní je témìø nekoneèný. Používáme náplnì ovocné - džemy a marmelády. Dále trvanlivé krémy máslové èi tukové. Pro jemné èajové peèivo lze použít též ganachové (genešové) krémy rozmanitých pøíchutí, vaøené z èokolády atd.
Pøi dohotovování plnìného èajového mùžeme využít dekoraci filigránem, barevnými polevami èi posypem. Ale také modelovanou malièkostí z mandlového marcipánu. A máme miniaturní trvanlivé dortíèky v jednom soustu.

Malinové z Linze
Nastal èas zaskoèit k našim sousedùm do Rakouska a podívat se, jak je to vlastnì s tím "lineckým".
Výsledkem pátrání je pùvodní receptura, která je sice základem pro naše dnešní linecké tìsto, ale po pravdì øeèeno, trošku jsme zbìhli z cesty. Pøipomeòme si tedy dnes ten pùvodní originál s voòavým koøením.

Receptura:  250 g másla, 125 g cukru pudr, 5 g vanilkového extraktu, 50 g èerstvých vajec, 250 g strouhaných lískových jader, 380 g hladké mouky, 6 g mleté skoøice, 4 g mletých muškátových oøíškù, 300 g malinového džemu, 50 g èokoládové polevy máèecí tmavé

Postup:  Máslo, vejce, cukr, vanilku, skoøici, muškátový oøíšek utøeme a vmícháme mouku. Vypracované tìsto vyválíme, vykrájíme srdíèka v páru a vždy jedno s vypíchnutým støedem. Vložíme na plech a peèeme pøi
180 °C asi 9 minut.Po upeèení slepíme malinovým džemem a pøestøíkáme rozpuštìnou èokoládovou polevou máèecí.

Receptura na 1250 g peèiva


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku