fiogf49gjkf0d
Nejvìtší èeská juniorská gastronomická soutìž poøádaná asociací AKC ÈR, zaklekla do regionálních startovních blokù a výsledky na pardubické cílové pásce urèily první patnáctku z èeských regionù pro brnìnské finále roku 2007 v cukráøské profesi.
Moravská gastrovìtev svede regionální klání 7.- 8. 12. 2006 v Ostravì
Soutìžní úkol – obor cukráø
Pøíprava 4 porcí teplého nebo studeného moderního èeského mouèníku v èasovém limitu 45 minut. Mouèník je souèástí tøíchodového restauraèního menu. Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.
• Základní surovina je vybrána se snahou o propagaci èeské kuchynì
• Kalkulaci na 4 porce si soutìžící pøinese již zpracovanou na soutìž (název výrobku, množství surovin, technologický postup). Soutìžící odevzdá kalkulaci pøi registraci.
• Soutìžící by mìl dodržet odborný èasový sled kuchaøských prací.
• Soutìžící musí využít nejménì 100 g švestkových povidel na ètyøi porce.
• Soutìžící si ostatní suroviny zajistí sám dle vlastní úvahy, vèetnì surovin ze spotøebního koše.
• Spotøební koš :
1. Mohrenglanz – tuková kakaová poleva mléèná od firmy FIALA
2. Lísko oøíšková ochucovaní pasta od firmy FIALA
3. Èokonuga – èokoládová pasta na peèení i psaní od firmy FIALA
4. Oøechy vlašské
5. Tvaroh: všechny druhy
6. Vanilkový lusk
7. Ovoce èerstvé - jablka
8. Ovoce èerstvé – hrušky
9. Ovesné nebo pšenièné vloèky
10. Smetana
GASTRO JUNIOR - 21. - 22. 9. 2006 |
Obor - CUKRÁØ |
Soutìžící |
Škola |
Souèet |
Poøadí |
Diplom |
Jméno a pøíjmení |
Batovec Václav |
Støední škola hotelnictví a gastronomie hotelu International |
226 |
1 |
zlatý |
Tykalová Jiøina |
Støední škola zemìdìlská a potravináøská, Klatovy |
208 |
2 |
zlatý |
Semerádová Adéla |
SPV Intercontinental s.r.o. |
205 |
3 |
zlatý |
Floriánová Marie |
SŠ obchodu a služeb, Ústí nad Labem |
197 |
4 |
støíbrný |
Jirsová Kateøina |
SOŠ a SOU Nové Mìsto nad Metují |
181 |
5 |
støíbrný |
Koèí Zdeòka |
SOŠ a SOU Polièka |
174 |
6 |
støíbrný |
Jaòour Michal |
SHŠ Bukaschool Most |
144 |
7 |
bronzový |
Práchenská Aneta |
Labská hotelová SOŠ a SOU Pardubice |
134 |
8 |
bronzový |
Horáková Veronika |
Støední škola gastronomie a služeb, Liberec |
128 |
9 |
bronzový |
Jiroudková Tereza |
Støední škola øemesel a služeb, Dìèín |
124 |
10 |
bronzový |
Brátová Jana |
SOU a SOŠ SÈHSD Hronov |
123 |
11 |
bronzový |
Chvalová Pavla |
Obchodní akademie a hotelová škola, Turnov |
97 |
12 |
úèast |
Kopecká Vìra |
Støední odborné uèilištì Vlašim |
93 |
13 |
úèast |
Robovská Jana |
SOU spoleèného stravování Podìbrady |
84 |
14 |
úèast |
Procházková Alice |
Hotelová škola, Teplice |
82 |
15 |
úèast |
Zsigová Andrea |
SOU a SOŠ SÈHSD Hronov |
70 |
16 |
úèast |
Velíšek Lukáš |
Integrovaná støední škola Mladá Boleslav |
59 |
17 |
úèast |
|
|
|
|
|
prvních 15 soutìžících postupuje do finále v Brnì |
zdroj AKC ÈR