�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


PONOME SE DO OKOLDY II.

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 09.11.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=899

Je dvoupl᚝ov ndoba pro temperaci okoldy bu ve vodn lzni i horkm vzduchu, s termostatem. Lep temprky jsou vybaveny pdavnm i vestavnm mchacm zazenm.

fiogf49gjkf0d

Rozpoutn okoldy

Nejdleitj  zsady pi rozpoutn okoldy jsou:
- psn dodrovn teplot
- dn kontakt s vodou a vodn parou

Nejbnji vyuvme nkterch ze t zpsob rozpoutn:

1. Temperovac ndoba i stroj
Je dvoupl᚝ov ndoba pro temperaci okoldy bu ve vodn lzni i horkm vzduchu, s termostatem. Lep temprky jsou vybaveny pdavnm i vestavnm mchacm zazenm.
Tmto zpsobem je temperace nejpesnj a je vhodn i pro vt objem okoldy

2. Mikrovlnn trouba
Pro rychl rozpoutn menho mnostv okoldy meme pout mikrovlnnou troubu. Do ndoby pro mikrovlnn trouby dme potebn mnostv okoldy a pomalu rozpoutme na tet stupe. Po kadch 15 vteinch dkladn promchme a do plnho rozputn.
Pozor, pi vy teplot se me okolda zcela znehodnotit.

3. Vodn lze
Velmi inn, avak choulostiv metoda. Musme v kadm ppad zabrnit vstknut vody do rozpoutn okoldy! Ve vt ndob pivedeme vodu k bodu varu a sundme z vaie.
Pot vlome men ndobu s okoldovmi peckami a za neustlho mchn okoldu rozpustme.
V dnm ppad si neulehme ppravu, pokud nechme vait vodu pod okoldou, protoe ji meme znehodnotit, i dokonce piplit. Podle zpsobu dalho pouit meme okoldu naedit kakovm mslem pokud je pli hust. U kakaovch polev, obsahujcch rostlinn tuky, pouijeme ke zedn a prav konzistence tuk podle doporuen vrobce.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku