fiogf49gjkf0d
Rozpoutn okoldy
Nejdleitj zsady pi rozpoutn okoldy jsou:
- psn dodrovn teplot
- dn kontakt s vodou a vodn parou
Nejbnji vyuvme nkterch ze t zpsob rozpoutn:
1. Temperovac ndoba i stroj
Je dvouplov ndoba pro temperaci okoldy bu ve vodn lzni i horkm vzduchu, s termostatem. Lep temprky jsou vybaveny pdavnm i vestavnm mchacm zazenm.
Tmto zpsobem je temperace nejpesnj a je vhodn i pro vt objem okoldy
2. Mikrovlnn trouba
Pro rychl rozpoutn menho mnostv okoldy meme pout mikrovlnnou troubu. Do ndoby pro mikrovlnn trouby dme potebn mnostv okoldy a pomalu rozpoutme na tet stupe. Po kadch 15 vteinch dkladn promchme a do plnho rozputn.
Pozor, pi vy teplot se me okolda zcela znehodnotit.
3. Vodn lze
Velmi inn, avak choulostiv metoda. Musme v kadm ppad zabrnit vstknut vody do rozpoutn okoldy! Ve vt ndob pivedeme vodu k bodu varu a sundme z vaie.
Pot vlome men ndobu s okoldovmi peckami a za neustlho mchn okoldu rozpustme.
V dnm ppad si neulehme ppravu, pokud nechme vait vodu pod okoldou, protoe ji meme znehodnotit, i dokonce piplit. Podle zpsobu dalho pouit meme okoldu naedit kakovm mslem pokud je pli hust. U kakaovch polev, obsahujcch rostlinn tuky, pouijeme ke zedn a prav konzistence tuk podle doporuen vrobce.