�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
VNON RECEPTY 2 |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 20.12.2006 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=910 |
Tento jednoduch recept pat do oblben ady cukrov pipravovanho za studena. Pipravme si bjen kuliky, ve kterch je chu suench merunk a oech doplnna lehkost burizon |
Merukov pochoutka Receptura na 1100 g ajovho peiva: 350 g burison, 100 g suench merunk na drobno nakrjench, 100 g vlaskch jader hrub sekanch, 50 g msla, 125 g medu, 80 g tukov polevy, 50 g rozinek, 30 g Tuzemku, 100 g okoldov polevy mec bl, 100 g lskovch jader praench nahoblovanch, 50 g nasekanch rozinek. Postup: Tukovou polevu mrn povolme a vylehme s Tuzemkem, mslem a medem. Do vylehan pny vmchme ostatn suroviny a tvarujeme kuliky, kter nechme mrn zatuhnout. Rozpustme blou okoldu, kuliky v polev namme a obsypeme lskovmi jdry s rozinkami. okoldov vneky s ten Receptura na 900 g ajovho peiva: 250 g hladk mouky, 100 g moukovho cukru, 200 g msla, 50 g kakaovho prku, 50 g erstvch vajec, 300 g tukov polevy, 30 g kakaovho prku, 10 g Tuzemku, 200 g kandovanch ten. Postup: Mslo uteme s cukrem a vejcem do pny, vmchme mouku s kakaovm prkem. Vypracujeme tsto, ze kterho tvarujeme kuliky do kterch vtlame kandovan ten a peeme asi 15 minut pi teplot 180 C. Z mrn zmkl tukov polevy vylehme krm s kakaovm prkem a Tuzemkem. Na vychladl ajov peivo nastkme krmem okolo ten vneek |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |