fiogf49gjkf0d
13. roèník soutìže mladých odborníkù v oblasti gastronomie
NÁRODNÍ SOUTÌŽ S MEZINÁRODNÍ ÚÈASTÍ
Soutìž se koná pod záštitou primátora Statutárního mìsta Brna
a je doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování G+H
POØADATELÉ:
Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR poboèka Brno
Veletrhy Brno, a. s.
ORGANIZÁTOR:
Støední škola potravináøská a služeb, Charbulova 106
ODBORNÍ GARANTI:
Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky
Asociace èíšníkù Èeské republiky
HLAVNÍ SPONZOR: NOWACO, spol. s r. o.
SOUTÌŽNÍ OBORY:
kuchaø – kuchaøka
cukráø – cukráøka
èíšník – servírka
SOUTÌŽ JE URÈENA: Pro studenty støedních škol s gastronomickým zamìøením do vìku 21 let. Soutìž je pojata jako pódiová
MÍSTO KONÁNÍ: Brno-Výstavištì, pavilon „C“
TERMÍN SOUTÌŽE: 27. – 29. bøezna 2007
Hodnotitelské komise budou složené z pøedních odborníkù v gastronomii, èlenù Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR a Asociace èíšníkù ÈR.
Všichni soutìžící obdrží diplomy podle poètu získaných bodù (zlaté, støíbrné, bronzové ocenìní, pøípadnì èestná uznání), zlaté, støíbrné a bronzové medaile.
Vítìzové na 1. – 3. místì obdrží poháry, diplomy za umístìní a vìcné ceny.
S o u t ì ž n í ú k o l y
OBOR KUCHAØ-KUCHAØKA
Pøíprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s pøílohou v èasovém limitu 45 minut. Pokrm je souèástí tøíchodového restauraèního menu a má charakter èeské kuchynì. Základní myšlenka soutìžního úkolu je pøipravit moderní soutìžní pokrm èeské kuchynì s vhodnou tìžkou pøílohou z luštìnin nebo obilovin.
Základní surovinou je chlazená vykostìná vepøová peèenì od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.
OBOR CUKRÁØ-CUKRÁØKA
Pøíprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného mouèníku v èasovém limitu 45 minut.. Mouèník je souèástí tøíchodového restauraèního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.
OBOR ÈÍŠNÍK-SERVÍRKA
Pøíprava a servis fondue pro 2 osoby s použitím minimálnì 2 druhù ovoce a doplnìní servisem vhodného nápoje v návaznosti na zvolené fondue. Jeden druh pøíslušného ovoce – povinná úprava pøed zraky hosta.
Èasový limit – 20 minut pøíprava a 20 minut vlastní úkol vèetnì servisu nápoje.
Pøi vykonávání soutìžního úkolu – bìžný rozhovor s hostem v jazyce anglickém, nìmeckém nebo ruském.
Slavnostní zahájení
Úterý 27. bøezna 2007 – Brno – Výstavištì, pavilon „C “ (èas bude upøesnìn)
Vlastní soutìž
Úterý 27. bøezna 2007 cca 12:00 – 19:00 hodin
Støeda 28. bøezna 2007 9:00 – 18:00 hodin
Ètvrtek 29. bøezna 2007 9:00 – 13:00 hodin
Místo konání: Brno – Výstavištì, pavilon „C“
Slavnostní vyhlášení výsledkù
Ètvrtek 29. bøezna 2007– v 16:30 hodin v Kongresovém sále Interhotelu Voronìž.
Propozice s pøesnými informacemi budou umístìny na stránkách Asociace èíšníkù Èeské republiky poslední týden v únoru 2007.