fiogf49gjkf0d
Odborný garant: Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR , Asociace èíšníkù ÈR
Soutìž se konala pod záštitou primátora Statutárního mìsta Brna
a byla doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování G+H
POØADATELÉ:
Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR poboèka Brno
Veletrhy Brno, a. s.
ORGANIZÁTOR:
Støední škola potravináøská a služeb, Charbulova 106
Generální sponzor: NOWACO Czech Republic, s.r.o.
Hlavní sponzoøi: INTERGAST PRAHA s.r.o., JIVA-JIRÁK
Do roèníku ïáblova tuctu, jak je i nìkdy nazýváno èíslo 13, již dospìl letošní GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Finálový soubìh pøedchozích regionálních kol v Ostravì - Hrabùvce a Pardubicích nasmìroval nejlepší z nejlepších do Hlavního mìsta veletrhù.
Nad brnìnským finále se vznášel otazník stínu loòského paradoxu, kdy nìkteré finálové výsledky jednotlivcù v porovnání s regionálním kolem byly o poznání horší. Na to, zda-li tomu tak bylo, èi nikoli, jsme si museli poèkat až do tøetího dne soutìže, kdy s definitivní platností byl rezetnut gordický uzel výsledkového poøadí tøí kulináøských disciplín, kdy podkladem pro závìreèný verdikt byla kvalita pøedvedeného díla.
Prakticky každým rokem od poèetí nejvìtší juniorské kulináøské soutìže v Èeské republice, se v jejím finálovém - a nejenom tam - závìru mùžeme setkávat mnohdy s progresivními novinkami.
Píši od poèetí, a mohu být nìkým vzat za slovo, že èinnost se poèítá až od porodu. Mnou vyøèené rád objasním. Za zmínìný soutìžní porod budeme bezesporu považovat 1. roèník. Poèetím nazveme, co mu pøedcházelo, èímž byl roèník nultý, který svou zkušební podobou rozvítil na semaforu úvahy zelenou barvu pro rozjezd dnes již sprintujícího gigantického kulináøského maratónu mladých tvùrcù gastronomického umìní.
OBOR CUKRÁØ-CUKRÁØKA
Pøíprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného mouèníku v èasovém limitu 45 minut.. Mouèník je souèástí tøíchodového restauraèního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.
Cukráøi
1 - Semerádová Adéla SPV hot. InterContinental Praha |
265 Z
|
2 - Jaòour Michal SHŠ Bukaschool Most |
224 Z |
3- Tykalová Jiøina SŠ zemìdìlská a potravináøská Klatovy |
222 Z |
zleva: J. Tykalová - M. Jaòour - A. Semerádová
A. Semerádová
Variace èeského perníèku s povidly a vanilkové zmrzliny, dolnìná smetanovými jáhlami, vinnou omáèkou a karamelovou hruškou
M. Jaòour
Èokoládový dortík se švestkovými povidly doplnìný vìžièkou z bílé èokolády se smetanovým krémem, èerstvou jahodou a hruškovou omáèkou ochucenou vanilkou
J. Tykalová
Klatovská muzika ze smìsi sušeného ovoce, èokoládový špalíèek doplnìný staroèeskou povidlovou omáèkou s tvarohovými noky a vinnou pìnou