�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní hnízda

Autor:
Datum vyd�n�: 03.04.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=962

Køehké tìsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíèek.
Vložíme na plech a krátce peèeme. Trubièkou è. 10 vytvoøíme mandlovou korunu a na spodním plechu dopeèeme.

fiogf49gjkf0d

40 ks

1300 g køehké tìsto
1500 g marcipán na peèení
1000 g malinové želé
  400 g Morenglanz – hoøká tuková poleva
  40 ks dekorù velikonoèních zajíèkù

Zhotovení

Køehké tìsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíèek.
Vložíme na plech a krátce peèeme. Trubièkou è. 10 vytvoøíme mandlovou korunu a na spodním plechu dopeèeme.

- teplota peèení 210 °C
- èas peèení 12 minut

Po vychladnutí natøeme povrch malinovým želé, které potáhneme  hoøkým Mohrenglanzem a vložíme figurku velikonoèního zajíèka.

Základní recept

1000 g køehkého tìsta
  400 g  tuku na peèení (mìkký)
  100 g vajec

Doba zpracování

Rychlohnìtaè - 2 + 6 minut
Spirálový hnìtaè - 2 + 3 minut

Základní recept - malinové želé

  80 g Claro èervené
  300g cukru
  800g vody
  300 g maliny, lesní ovoce
  100 g vajec

všechny suroviny krátce povaøíme

Smìsi uvedené v receptuøe nakoupíte u firmy FIALA - Praha s.r.o. www.ingfiala.cz


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku