�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Velikonoèní beránek - z Nìmecka |
Autor: Ernest Mühle Datum vyd�n�: 05.04.2007 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=969 |
|
Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemnì namletou strouhankou.Tuk na peèení ruènì rozšleháme do pìny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sùl za stálého šlehání až do jejího rozpuštìní. |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny ( pro formu cca 700 - 800 ml)
125 g tuku na peèení 125 g cukru 1 balíèek vanilinového cukru trochu soli 50 g nastrouhaného kokosu 3 menší vejce 100 g pšenièné mouky olej na peèení strouhanka práškový cukr
Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemnì namletou strouhankou.Tuk na peèení ruènì rozšleháme do pìny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sùl za stálého šlehání až do jejího rozpuštìní. Do vzniklého tìsta vlijeme nìkolik kapek oleje. Vejce samostatnì rozšleháme (ca. 1 minutu) pøes síto pøidáme mouku a vše dùkladnì vyšleháme.Na pánvi (bez tuku) orestujeme nastrouhaný kokos (po nastrouhání jej doupravit do podoby vloèek). Necháme vychladnout a zapracujeme do tìsta. Peèeme pøi teplotì 170 - 200 °C v horním patøe trouby asi 40 minut.Po upeèení necháme beránka ve formì èásteènì zchladnout a poté jej opatrnì vyklepneme, a po úplném zchladnutí posypeme práškovým cukrem. Obdobným zpùsobem mùžeme péct i velikonoèního zajíèka a dalších velikonoèních symbolù za použití pøíslušné formy.
|
|
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |