�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Veletrh G+H

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 12.04.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=971

Mezinárodní veletrh G + H s obroèní periodou je zamìøen na gastronomii, hotelové služeby a veøejné stravování, které svým nezastupitelným významem vytváøí dynamické odvìtví v nìmž se prezentují oborové firmy...

fiogf49gjkf0d

Mezinárodní veletrh G + H s obroèní periodou je zamìøen na gastronomii, hotelové služeby a veøejné stravování, které svým nezastupitelným významem vytváøí dynamické odvìtví v nìmž se prezentují oborové firmy pøivádìjící do hal pavilonù odborné publikum.
Pøedmìtem zájmu se stává široký sortiment potravináøských produktù, nápojù, technických a technologických zaøízení, technologie zpracování surovin a pokrmù. Pøedmìtem prohlídky jsou výkonnìjší a technicky vyspìlá zaøízení kuchyòských provozù, odbornì vzdìlaný personál, moderní technologie zpracování pokrmù, hygiena, vybavení a servis v hotelech i restauracích. Prezentuje se zde též široká škála potravináøských produktù od nejvìtších dodavatelù, až po malé a støední firmy.

Významnou souèástí veletržní gastronomie tvoøí technika vytváøející spojitost s provozem gastronomických zaøízení, vèetnì vybavení interiérù a výpoèetní techniky.
Potravináøský veletrh provází taktéž poøádání tématických fór a vzdìlávacích poøadù vèetnì praktických ukázek rùznorodé pøípravy pokrmù, vèetnì hygieny, potravináøské legislativy a zdravé výživy.

Nedílnou souèástí brnìnských gastroveletrhù byla již po tøinácté nejvìtší èeská juniorská kulináøské soutìž Gastro Junior Nowaco Cup, poøádaná Asociací Kuchaøù a cukráøù ÈR v poøadatelské režii SOŠ a OU PaS Brno.
Soutìž sestává z pódiové kuchaøské, cukráøské a èíšnické tvorby.

V provedení mnohých tuzemských firem se návštìvníci mohli seznámit napø. s výrobou pravých èokolád a polev pro máèení mražených smetanových krémù a pekaøských a cukráøských výrobkù, s produkcí fondantové hmoty, instantních kakaových smìsí a nápojù. Výroba bonboniér, dezertù, snídaòových krémù, tyèinek a dalších.

Dále veletrh umožòoval kontakt s firmami zabývající se výrobou snacksù, kulièek do polévky, smìsí sušeného ovoce nebo balení a dražování suchých plodù, oøechù a olejnatých semen.
Nechybìly firmy jejichž výrobní níplní je výroba èokoládových specialit.
cukráøských výrobkù a zmrzliny.
Návštìvník veletrhu mìl možnost porovnat nabízenou produkci výrobcù a prodejcù pekaøských a cukráøských smìsí vèetnì náplní. Taktéž zlepšujících pøípravkù do chleba a peèiva, celozrnné cereálie, výrobky pro gastro. Pøítomny byly i polotovary pro cukráøské náplnì a zdobení

V kávovém segmentu se mimo jiné, prezentovala znaèka SEGAFREDO ZANETTI svojí evolucí ve službách chuti, jak hlásal reklamní slogan jejího výrobku. Tento italský výrobek s oznaèením SZO1,navržený firmou San Marco, pøedním výrobcem profesionálních kávovarù, vytváøející souèást koncernu Segafredo Zanetti.
Nový model je vybaven dvìma bojlery, jedním na pøípravu kávy a studené vody a druhým na tvorbu páry. Dùležitým prvkem je zmìkèovaè vody, odstraòující vápník obsažený ve vodì a bránící usazování vodního kamene uvnitø kávovaru.
Jeho evoluèní význam spoèívá v systému pøedvlhèení kávové kapsle pøed samostatnou pøípravou kávy a dále ve zpùsobu tvorby páry a horké vody.
SZO1 je ideální pro pøípravu  kapuèína a horké èokolády. Kávovar lze též opatøit kapuèinátorem pro snadné zpìòování mléka.
Tento všestranný kávovar funguje jako bar pøímo ve vaší domácnosti s pøedností minimálního nároku prostoru na jeho umístìní.

Kromì uvedeného se SEGAFREDO ZANETTI prezentovala nabídkou tøí druhù kávové nabídky, a to Mild, Extra Mild a Extra Strong
Dále nìkolika druhy balených káv a 14 položkami kávových doplòkù typu cukru, èokoládek ke kávì, smetany, kakaa a  12 druhy èaje.

Gastronomický trh nových èlenských státù EU roste (v Èeské republice meziroènì témìø o 7 %) a spolu s ním stoupají i nároky na kvalitu poskytovaných služeb. Trendem je výkonnìjší a technicky vyspìlejší zaøízení kuchyòských provozù, moderní technologie zpracování pokrmù, vysoká úroveò hygieny, kvalitnìjší vybavení a servis.
Pøíležitostí k seznámení se s uvedenými atributy bývá právì pøi veletrhu G+H v roce lichém, èi vždy v roce následujícím na veletržní akci SALIMA.
Kromì uvedeného se pøítomní zájemci mohou stát pøímými úèastníky rozlièných druhù seminárních tématických akcí, jako byly pøíkladnì:

Systémy managementu bezpeènosti potravin HACCP a ÈSN ISO 22000, TÜV SÜD Czech s.r.o. – semináø

Tisková konference Svazu obchodu a cestovního ruchu Èeské republiky a ÈON – Moderní obchod

V expozici Státního zemìdìlského intervenèního fondu v pavilonu A2 se  prezentovalo 27 špièkových èeských výrobcù, nositelù ocenìní KlasA, jejichž výrobky jsou urèeny pro oblast gastronomie a veøejného stravování.

Doplòkový program veletrhu G+H tvoøí pokaždé pøi jeho poøádání i nejvìtší juniorská gastronomická soutìž GASTROJUNIOR - NOWACO CUP.
Podrobné reportáže jsme již pøinesli v pøedchozích dnech na našich obou portálech Gastronews.cz a  Cukrar.cz. Dnes pøipomeneme vítìze a jejich práce v cukráøských soutìžích.


  

zleva: J. Tykalová - M. Jaòour - A. Semerádová

A. Semerádová
 Variace èeského perníèku  s povidly a vanilkové zmrzliny, dolnìná smetanovými jáhlami, vinnou omáèkou a karamelovou hruškou

M. Jaòour
Èokoládový dortík se švestkovými povidly doplnìný vìžièkou z bílé èokolády se smetanovým krémem, èerstvou jahodou a hruškovou omáèkou ochucenou vanilkou

J. Tykalová
Klatovská muzika ze smìsi sušeného ovoce, èokoládový špalíèek doplnìný staroèeskou povidlovou omáèkou s tvarohovými noky a vinnou pìnou


Vytisknuto dne 03.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku