�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP SVTOV CUKRSK MISTR |
Autor: Ing.Jan Voda ICS Datum vyd�n�: 10.10.2007 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=988 |
Od 26. do 30. ledna 2008 se na vstaviti v Rimini kon 29. ronk Mezinrodnho veletrhu zmrzliny, cukrstv a pekask produkce |
Od 26. do 30. ledna 2008 se na vstaviti v Rimini kon 29. ronk Mezinrodnho veletrhu zmrzliny, cukrstv a pekask produkce Na programu je tak tet ronk Svtovho pohru zmrzliny Nadle se roziuj oblasti vnovan cukrstv a pekastv Vjimen zahranin ast dky investicm a obchodnm stm ve vce jak 19ti zemch
Veletrh dosahuje mezinrodnho vznamu na poli umleckho cukrstv, zejmna s vdm svtovm postavenm v sektoru zmrzliny. Pot, co SIGEP uzavel ronk 2007 s novm rekordem nvtvnosti (92.938 10% nrst oproti 2006), pibliuje se ke svmu tictmu vro s clem vytvoit stle stabilnj a komplexnj obchodn pehldku, otevraje se stle ir asti zahraninch len oboru, jejich slo narst kadm rokem (v roce 2007 doshla zahranin ast celkovho potu 14.464, co je o 23%vce ne 2006, celkov ze 123 zem). Internetov przkum Rimini Fiera zamen na zkaznky SIGEPu 2007 potvrdil spch veletrhu, kdy 85% dotzanch shledv svou nvtvu veletrhu jako vysoce pozitivn. 91% nvtvnk SIGEPu m ve svch spolenostech rozhodovac pravomoc a 63% tvo vrn astnci rznch edic veletrhu. Zjem projeven v rznch sektorech ukazuje rozmach zmrzliny, kter postupn pedstihuje cukrsk a pekask sektor. Na veletrhu SIGEP je cel mistrovsk cukrsk emeslo vyzdvihovno ve veker jeho tvorb, kreativit a obchodnch podobch: nstroje a pstroje, psady, vzdoba a vybaven, dekorace, doplky, sluby, publikace a mediln inzerce. Vedle vstavn plochy o rozloze 90.000 m2, na kter se bude v roce 2008 nalzat minimln estnct hal (v porovnn ke trncti v minul edici), SIGEP tradin uvd specializovan akce, jejich astnky jsou velc misti cukrskho umn a jsou tedy skutenmi referennmi body pro pvrence oboru z celho svta. Oblast zasvcen zmrzlin bude hostit tet ronk Svtovho pohru zmrzliny (27. a 28. ledna, v partnerstv s CoGel Fipe), s clem potvrdit Italsk umstn na nejvym ze stup vtz. V souasn dob se vybraj tmy, kter budou soutit, a s nejvt pravdpodobnost se v nadchzejcm ronku poprv zastn na. Sout Pchu roku, podporovan SIGA, byla ji potvrzena a bude se soustedit na lskov oech. Na front cukrovinek a sladkost, oblasti, kter ve svt SIGEPu rozhodn expanduje, budou opt iniciativy Cukrskho fra, koordinovanho Castalimenti, pedstaven pro profesionly oboru, s ochutnvkami excelentnch cukrovinek. Bude se tak konat ampiont, zvody a tradin bude pozornost vnovna uovskm kolm na SIGEP GIOVANI udlosti pro mladistv. Velk oekvn se obrac k dal nov velkolep udlosti na Frum je bude zahrnovat vrcholn mezinrodn jmna. V pekaskm sektoru bude, navzdory rozhodnut uspodat jej kad dva roky, SIGEP Bread Cup (Chlebov pohr SIGEPu, koordinovan Klub Arti&Mestieri) na ronku 2008 zpt, dky vjimenmu spchu mezi nvtvnky minul edice, pi asti nad 15.000 divk. Opt se zde utkaj pekai z celho svta. SIGEP tak pokrauje se svou podporou (v roli akademickho partnera) kurzu pro architekty POLI.design Food Experience Design na Milnsk Polytechnice (kter zan v zi 2007). Toto je nov specializace zaveden, aby byla vymleny, designovny, vybaveny a dekorovny msta prodeje jdla a npoj s novtorskmi metodami. Pro dal informace kontaktujte: Ing.Jan Voda ICS |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |