�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vanilkové rohlíčky á la Vídeň |
Autor: Datum vyd�n�: 05.12.2007 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=997 |
Vanilkové rohlíčky náleží k tradičnímu vánočnímu pečivu, které umí zhotovit každá hospodyňka. Pro tentokrát jsme pro vás připravili recept ze samotné noblesní Vídně. Vzhledem k tomu, že dlouhodobé vzájemné soužití v dunajské monarchii. |
Recept pro 80 rohlíčků Kuchařské vánoční recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz 50 g rozemletých mandlí 50 g rozemletých lískových ořechů 300 g hladké mouky hrstka soli 200 g másla 2 žloutky 5 balíčků vanilinového cukru (na posyp) 1/2 šálku práškového cukru Příprava ![]() Máselnou směs s mandlemi, oříšky, cukrem a solí přidáme do mouky. Uhněteme těsto, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlepší je ovšem celou noc) v ledničce. Potom utvoříme z těstové hmoty roličku (asi o průměru 10-12 mm), nakrájíme na stejně dlouhé kousky (asi 5-7 cm) a z nich tvoříme rohlíčky. V příslušném množství je pak naskládáme na plech, který vyplníme papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 160 °C na středním patře do zlaté barvy (asi 10 minut). Rohlíčky ještě teplé posypáváme vanilinovým cukrem. Pro zlepšení působnosti aromatu se do cukřenky s cukrem vkládá vanilková tyčinka jeden den před sypáním. Tu upravíme tak, že její konce podélně nařízneme, aby vanilkový aromat lépe pronikal na povrch. |
Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru |