�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vánoèní recept - Oøechová závora |
Autor: Datum vyd�n�: 07.12.2007 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=998 |
100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhnìteme ruèním hnìtaèem, rozšleháme vejce, pøidáme mouku a uhnìteme tìsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu. |
Suroviny pro 50 ks 150 g másla (z toho 100 g pokojové teploty) Pøíprava 100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhnìteme ruèním hnìtaèem, rozšleháme vejce, pøidáme mouku a uhnìteme tìsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu. Smìs oøechù hrubì nasekáme. 50 g másla, medu, cukru, a šlehaèky za stálého míchání vaøíme 3 minuty. Vmícháme oøechy a sejmeme ze sporáku. Plech (28x20), nebo dortovou formu (prùmìr 28 cm) vyložíme papírem na peèení, poprášíme moukou a vyplníme tìstem. Na pøedpeèené tìsto vložíme oøechovou smìs a peèeme 15 -18 minut. Na plechu, èi ve formì necháme vychladnout a nakrájíme na jednotlivé kusy 5x3 cm. Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |