�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon recepty - Norimbersk pernk

Autor:
Datum vyd�n�: 09.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=999

Med s cukrem povame do vzkypn a nechme vychladnout. Do msy prosijeme mouku a pidme vechny uveden suroviny od hebku po pomeranovou esenci a dn promchme.

fiogf49gjkf0d

Suroviny

500 g medu
250 g cukru
1500 g hladk mouky
1 L mletho hebku
1 L Macise (muktov kvt)
1 L Kardamomu
1 PL skoice
1 (na piku noe) zzvoru
1 nastrouhan pomeranov kra
1 nastrouhan citrnov kra
50 g namletch lskovch oech
50 g citrnov esence
50 g pomeranov esence
20 g potae (jedl soda)

Suroviny pro polevu

200 g prkovho cukru
125 ml mlka
1 L msla

Pprava

Med s cukrem povame do vzkypn a nechme vychladnout. Do msy prosijeme mouku a pidme vechny uveden suroviny od hebku po pomeranovou esenci a dn promchme.
Pota rozpustme v menm mnostv vody.
Do mouky postupn vlvme za stlho mchni nejdve medov roztok. Tuto novou sms dkladn promchvme. Pot vlvme opt pozvolna za stlho mchn pota a znovu ve dkladn promchme.
S vekerou dkladnost hmotu uhnteme do tsta.
Tsto vlome na moukou vysypan vl a vyvlme do poadovanho tlouky. Vykrjme podobu  pernku, (ppadn pilome ozdobu, nap. mandli) a vlome na plech, kter vymaeme velm voskem.
Nechme 24 hodin odstt. Druhho dne peeme 15 -20 minut pi teplot asi 180 C
Pouijeme-li cukrov polevy, ohejeme cukr a mlko a do absolutnho rozputn cukru a jet tepl pernk pothneme tmto roztokem.  (Polev me bt vcero druh)

Kuchask recepty naleznete na naem dalm portlu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku