Reklama |
Čokoládové polotovary / -2.
Čokoládové tyčinky Čokoládová poleva tmavá máčecí nebo poleva tmavá na máčení s akopolem - 1,000 kg, Kakaové máslo nebo ztužrný tuk RP - 0,400 kg, Pro její úpravu - ředění i ostatních cukrářských polev je velmi vhodné použití ztuženého tuku RP, který má vyšší bod tání, což je velmi důležité pro udržení dobré kvality potahovaných - balených výrobků zvláště v letních měsících. Rovněž není bez zajímavosti, že na konečné kvalitě vyrobených dezertů se neprojevuje rozdíl v použití smetany na šlehání s obsahem tuků 33 %, anebo smetany s obsahem tuků 12%. Modelovací hmota Cukr moučka - pudr - 0,500 kg, Fondánová hmota základní - 0,150 kg, Kakaové máslo - 0,120 kg, Mandlový olej - několik kapek Tento druh modelovací hmoty má velmi podobné vlastnosti modelovací hmotě s mandlemi, tj. především její velmi dobrou plastičnost a bílou barvu. Lze ji s úspěchem použít k výrobě různých květů, figurek i jako výplň do dezertů. Výrobním postup je velmi jednoduchý, spočívající v dokonalém promíchání všech surovin (kakaové máslo předem rozpustíme). Pro výrobu kvalitní hmoty je důležité, aby měl cukr co nejjemnější granulaci. Vyrobený polotovar můžeme ihned zpracovávat nebo dobře zabalený krátkodobě skladovat. Dortová šlehaná hmota s grankem Cukr krupice - 1,000 kg, Bílky tekuté - 1,400 kg, Žloutky - 0.700 kg, Pšeničná mouka hladká - 1,000 kg, Pšeničná mouka polohrubá - 0,700 kg, Olej - 0,400 kg, Granko - 0,200 kg Správně vyrobená hmota je vláčná a pórovitá. Na řezu je zajímavě zbarvená - vlivem použitého granka. 10 ks hotových korpusů o průměru 230 mm á 450 gramů. Bílky vyšleháme z 2/3 cukru krupice v pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a krátce zašleháme olej. Mouky prosijeme a zlehka promícháme s grankem. Nejprve zamícháme obě vyšlehané hmoty a pak zamícháme sypkou směs tak, aby nedošlo k velkému snížení objemu hmoty. Rozdělíme do tvořítek a ihned pečeme. Po vychladnutí dohotovujeme korpusy plněním různými způsoby např. použitím šlehačkových náplní, krémy.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 30. prosince 2024
svátek slaví David, zítra Silvestr Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |