Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: konec cukrářů v čechách' |
Od: |
Vloženo: 08.06.2013 23:35:50 |
Kdyz se podivam do cukraren v Praze - je to tragedie! Stare klasicke ceske zakusky ruzne kvality, kral dortu - medovnik, bezvkusne zdobeni, potahy cukrarskou hmotou... Ve Francie to vypada uplne jinak, ale jsou tam i jine ceny. Tady u nas by si za takovou cenu nenasli hodne zakazniku. Vetcina amateru (maminek a materske a tuznych samouku) nabizi to stejne: 20 druhu vanocneho\svatebneho cukrovi, ktere je v podstate vsechno ze stejneho testa, vic nebo min povedene neco pod vrstvou "marcipanu"...
Nejde mi o papir, sla bych nekam na stazi (zadarmo), abych se mohla naucit a dostat praxi, ale kdyz nemam teoretickou vyuku, tak se do toho bojim. Ano, umim i bez toho delat tarty, Fraiser, Saint Honore a dalsi veci o kterych tady vetcina ani neslysela, ale abych byla opravdu zkusenai delat to obcas doma nestaci, potrebuje to opakovani a opakovani (kdo to bude doma vsechno jest). Chodit 2-3 roky do uciliste mi taky nevyhovuje, zajimaji me jenom odborne predmety a praxe, ale zadne takovy treba rocni kurz jsem nenasla. Takze si myslim, ze jsou i lide ktere by se fakt chteli naucit, ale jit do uciliste kdyz mas PhDr v jinem oboru... je to divne |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|