Reklama
|
Tipy a triky
Větrník je nutné odvětrat
21.08.2020 , rubrika: Tipy a triky
Trouba se musí předehřát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200 °C. Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít.
více...
Carpigiani Freeze & Go
17.09.2018 , rubrika: Tipy a triky
Stolní výrobník zmrzliny Freeze & Go je vyvinutý pro menší restaurace a hotely. Zabírá velice málo místa a technologie Carpigiani je koncentrována pouze v 50 – ti centimetrech. Freeze & Go Vám umožňuje vyrobit zmrzlinu za pouhých 5 minut.
více...
Větrník s labutím půvabem
23.08.2018 , rubrika: Tipy a triky
Plech vyložíme pergamenovým papírem a dáme na něj 8 kopečků těsta. V předehřáté troubě pečeme (200 °C) asi 35 minut. Ihned po vyndání je vodorovně prořízneme a necháme vychladnout.
více...
Kypření těsta
25.01.2013 , rubrika: Tipy a triky
Této pórovitosti v kypření se napomáhá různými přípravky např. sněhem, kvasnicemi, pečivovými prášky, alkoholem (který se při smažení těsta - koblih apod. vypařuje a unikáním těsto zvedá.
více...
Cukrářské míry a váhy
31.08.2012 , rubrika: Tipy a triky
Velice praktickými odměrkami jsou tak zvané zmrzlinové kleště. Tento název je ale do jisté míry zavádějící, protože se tím pádem mnoho lidí domnívá, že těmito odměrkami lze měřit jedině zmrzlinu.
více...
Cukrářská moudra
20.01.2012 , rubrika: Tipy a triky
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 31. března 2025
svátek slaví Kvido, zítra Hugo
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|