Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: konec cukrářů v čechách' |
Od: Johny |
Vloženo: 11.06.2013 19:03:07 |
Dobrý den,
ve vašem případě vidím učiliště či něco podobného jako nepodstatné ... je pravdou, že teorii znám, ale asi nikdy jsem neuplatnil skoro nic z toho, co jsem se v teorii učil ... nezkoumám teplotu při šlehání vajec, nedělám zkoušku síly mouky kvůli lepku, nepoužívám refraktometr ... Abych pravdu řekl, u cukrařiny jsem už nějakých 13 po vyučení a za tu dobu nikdo ještě nechěl vidět ani můj vyuční list ... Doporučuji zkusit najít někde ve vašem okolí "dobrou" výrobnu a jít na brigády ... klasická česká cukrařina není žádné kouzlo a čáry, dá se poměrně dobře naučit i bez znalosti teoretiky. Pokud je dobře zpracována norma a technologický postup, není problém ... Pokud zvládáte i základy Francouzské cukrařiny, pak jste určitě i šikovná a své zkušenosti z domácího pečení můžete promítnout i do výroby s českými surovinami a kouzlit ... opravdu jen o to najít výrobnu, kde majitel je přístupný a má mysl otevřenou ...
Víte, život mě naučil jednu věc, že všechno vzdělání a tituly, nejsou zárukou zručnosti, ani poctivosti ... Možná k tomuto časem dojdou i majitelé cukráren ...
A možná se jednou dočkáme i toho, že majitelé, kteří nejsou z oboru a nemají zatím představu o naší práci, se jednou převléknou do "bílého" a nějaký čas na dílnách stráví s námi, pak možná rychleji pochopí, co naše práce obnáší ...
Přeji mnoho štěstí ...
Johny |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|