Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Tvrdé bonbony, cukrový rozvar'

Od: puma

Vloženo: 08.05.2014 1:36:09

Dobrý večer, chci udělat tvrdé bonbony a nejde mě to. ::)) Karamelové už umím, ale nejsem schopen svařit cukr na silný lom cca 135 st.c. Dávám na kilo cukru cca litr vody, svařuji pomalu, ale při cca 128 st. c mi začne cukr rekrystalizovat. Další otázka: Kdy přidat do rozvaru kyselinu citronovou, aroma a v jaké formě ? Uvítám i odkazy na stránky, kde se toto řeší. Pomohlo by mě přidat do rozvaru cca třetinu množství cukru glukozového sirupu ? Zabránil by ten glukozový sirup předčasné rekrystalizaci cukru a zároveň by to pak bylo ny silný lom ? tedy tvrdé bonbony? Díky za reakce.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.